Back Back Nieuws

Primeur: ArenA Stadiontour door Tour-App met Beacons

08 mei 2015
De ArenA Stadiontour is sinds mei via een speciale ArenA Tour-App digitaal in kaart gebracht. De Stadiontour-route is geheel voorzien van een zogenaamd ‘beacon-netwerk’, dat bestaat uit bluetooth zenders met een uniek signaal. Door middel van deze beacons ontvangen bezoekers, die gebruik maken van de Tour-App, op specifieke locaties verrassende foto’s, video’s en teksten die de beleving van de Stadiontour vergroten.

Stadiontour-App
De Stadiontour-App is beschikbaar in acht verschillende talen (inclusief Chinees Mandarijn), waardoor zowel Nederlandse als internationale bezoekers eenvoudig hun eigen taal kunnen kiezen en zodoende niets meer van de tourbeleving hoeven te missen. Downloaden van deze gratis App kan heel eenvoudig via het gratis WiFi-netwerk van de Amsterdam ArenA. De Tour-applicatie is geschikt voor alle Apple en Android smartphones en verzorgt de aansturing van de beacon-zenders die een uniek signaal hebben als ook low energy bluetooth-verbruik. Door een samenwerking tussen EMansion en haar partner Beaconlab is dit netwerk vervaardigd en geïmplementeerd in het Amsterdamse stadion. De Amsterdam ArenA richt zich op duurzaamheid, kwaliteit en innovatie. De beacon-implementatie met Tour-App sluit hiermee goed aan op het innovatieve 4G en WiFi-netwerk van de ArenA. Hiermee is Amsterdam ArenA het eerste stadion in Nederland dat voor haar rondleidingen gebruik maakt van een eigen app met beacons.

ArenA Stadiontours
Jaarlijks bezoeken ruim 85.000 Nederlandse en internationale bezoekers de Amsterdam ArenA voor een Stadiontour. ArenA Stadiontours zijn online te reserveren maar er is ook genoeg ruimte voor spontane bezoekers. Alle tours vertrekken standaard vanaf hoofdingang E. Dagelijks vertrekken er minimaal acht tours per dag en tijdens vakantieweken vertrekt er iedere twintig minuten een Stadiontour. Op en rondom evenementsdagen gelden aangepaste openingstijden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!