Back Back Nieuws

Prijzenparade voor The Hague Festivals in Amerika

24 september 2009
Vanavond is er taart van de wethouder Citymarketing. Want The Hague Festivals is vannacht in de Verenigde Staten één van de grote winnaars geworden van de prestigieuze Pinnacle Awards The Hague Festivals ging er vandoor met de Zilveren Grand Pinnacle, en werd daarmee bekroond als het op één na beste festival ter wereld.

Daarnaast kreeg het festival maar liefst in 15 categoriën prijzen bij de uitreiking van de The IFEA/Haas & Wilkerson Pinnacle Awards tijdens het 54ste congres van de IFEA (International Festivals & Events Association) in Indianapolis Indiana.

 

De Pinnacle Awards zijn de Oscars voor festivals & evenementen.  De jaarlijkse uitreiking van de awards zijn gericht op de marketing en promotie van festivals over de gehele wereld. Meer dan 2000 items werden dit jaar ingezonden door festival organisaties. The Hague Festivals won naast de Zilveren Grand Pinnacle onder andere goud voor de Festivalkrant, de vlaggen & banieren, de mobiele festivalgids, het TV West Festivaljournaal, de uitzending van het Festival Classique door de AVRO en een typisch Nederlandse vondst: een The Hague Festivals fiets zadelhoesje.

 

Trotse Citymarketing wethouder
Wethouder Citymarketing Frits Huffnagel: “The Hague Festivals krijgt met deze prijzen wederom internationale erkenning. Het is een ongeëvenaarde prestatie dat we in drie jaar tijd zoveel prijzen in de wacht slepen”. The Hague Festivals zet Den Haag zowel nationaal als internationaal op de kaart. Om de prijs te vieren trakteert de wethouder vanavond op taart in de raadszaal.

 

The Hague Festivals is de Haagse festivalperiode gedurende de maand juni en bundelt bestaande en nieuwe evenementen. Van 12 tot en met 28 juni 2009 zijn talloze evenementen georganiseerd, zoals Festival Classique, Den Haag Sculptuur, ShoppingNight, Veteranendag, Parkpop en dit jaar Roze Zaterdag. The Hague Festivals biedt dus voor ieder wat wils.

 

In 2010 zal The Hague Festivals plaatsvinden van 10 tot en met 27 juni. Opening van de festivalperiode is dan The Hague Jazz

 

Op de foto Ernst van den Berg (Gemeente Den Haag) die gisteravond de prijzen in ontvangst heeft genomen van de IFEA charirman.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!