Pride Week: Celebrating DiversityPride Week: Celebrating Diversity
Back Back Nieuws

Pride Week: Celebrating Diversity

02 augustus 2021

Afgelopen weekend is de Pride Week van start gegaan. Dit jaar bestaat Pride Amsterdam 25 jaar en dat zou ook gevierd worden met de traditionele straat- en pleinfeesten. Vanwege de welbekende reden heeft het bestuur van Pride Amsterdam besloten de grote feestelijke viering van het 25-jarig jubileum, net als de botenparade, een jaar door te schuiven. Wel vinden veel kleine activiteiten plaats en zal op zaterdag 7 augustus de Pride Walk plaatsvinden. Pride Amsterdam duurt 9 dagen en vindt plaats van 31 juli t/m 8 augustus 2021.

Take pride in us

Het thema van Pride Amsterdam 2021 is TAKE PRIDE in us. ‘Helaas is het nog steeds niet gewoon om anders te zijn. Het is nog steeds nodig om te werken aan een inclusieve Nederlandse samenleving. Ik denk dan aan een samenleving waarin je sekse/gender/oriëntatie er niet toe doet en simpelweg een gegeven is’, zegt directeur Lucien Spee de Castillo Ruiz van Pride Amsterdam. ‘Daarom moet iedereen die anders is dan de hetero-norm, zich uitgenodigd voelen om tijdens Pride Amsterdam op een positieve manier hiervoor aandacht te vragen en zichtbaar te zijn. Met elkaar willen we alle hetero’s van Nederland overtuigen om trots op ons te zijn.’

Botenparade

Hoogtepunt van Pride Amsterdam is normaliter de botenparade. Tachtig boten. Allemaal met eigen boodschappen, die aansluiten bij de overkoepelende hoofdboodschap: Zijn wie je bent, houden van wie je wil. ‘Onze botenparade is sinds een aantal jaar één van de honderd beste festivals in de wereld en is daarmee een zogenoemde ‘bucketlist event’ geworden’, vertelt Lucien Spee de Castillo Ruiz. De jaarlijkse botenparade is doorgeschoven naar 2022 en vindt plaats op zaterdag 6 augustus 2022.

The Pride Hotel, PrideTV

Rondom Pride Week Amsterdam vinden er wel verschillende kleinere evenementen en initiatieven plaats. Tijdens Pride Amsterdam zal The Student Hotel negen dagen lang worden omgedoopt tot The Pride Hotel! Een echte PRIDE TAKEOVER! Daarnaast gaan SALTO & OUTtv op roze voor PrideTV. Van 31 juli t/m 8 augustus worden SALTO1, Radio SALTO & OUTtv omgedoopt tot PrideTV & PrideFM! PrideTV zal gratis worden aangeboden door alle telecomproviders en is ook te volgen via www.pridetv.nl. LIVE vanuit The Student Hotel Wibautstraat, de culturele HUB tijdens Pride Amsterdam.

Tentoonstelling Celebrating Diversity

Met de tentoonstelling Celebrating Diversity blikt de organisatie terug op 25 jaar Pride in Amsterdam met beelden die herinneren aan hoogte- en dieptepunten van het festival.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!