Presteren onder druk bij de TomTom hackathonPresteren onder druk bij de TomTom hackathon
Back Back Eventcase

Presteren onder druk bij de TomTom hackathon

20 februari 2020

TomTom organiseerde eind 2019 een hackathon in het Klokgebouw in Eindhoven. Een hackathon is een evenement waarin teams non-stop code schrijven om binnen een korte tijd een oplossingen voor de gegeven opdracht te bedenken. Mansveld Expotech werd gevraagd om de techniek te verzorgen tijdens de plenaire sessie, de hackathon en de hospitality area.

Plenaire sessie

Voor de start van de hackathon werd de dag afgetrapt met een algemene presentatie en uitleg over de opdracht. Tijdens de presentatie waren ruim 500 man aanwezig. Om de presentatie te ondersteunen realiseerde Mansveld Expotech de projectoren, projectieschermen, het geluid, de lichten en camera registratie zodat mensen vanuit de hospitality area mee konden kijken.

Hackathon

Tijdens de hackathon realiseerde Mansveld Expotech de stroom en data infrastructuur die voorbereid moest zijn op 50 groepen van 10 personen.

Hospitality area

Naast de hackathon heeft Mansveld Expotech de techniek geïnstalleerd voor de hospitality area. In deze ruimte, uitgerust met onder andere een keuken en DJ booth, heeft Mansveld Expotech zorg gedragen voor de verlichting, het geluid en de stroomvoorziening. Ook leverde Mansveld Expotech de monitoren waardoor de hackathon gevolgd kon worden.

Bijzonderheden

TomTom zocht naar een partij die niet alleen de techniek kon leveren, maar het ook binnen een beperkte tijd op kon opbouwen. Voor de hackathon van TomTom heeft Mansveld Expotech alle techniek in 24 uur geïnstalleerd en binnen 12 uur weer afgebroken.

Middelen

Voor de hackathon van TomTom heeft Mansveld Expotech de volgende techniek opgeleverd:

  • Projectoren
  • Monitoren
  • Geluid
  • Licht
  • Camera registratie
  • Stroomnetwerk
  • Datanetwerk

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!