Back Back Nieuws

Presentatie islamboek in World Forum te link...

16 februari 2010
Het Haagse congrescentrum World Forum heeft de presentatie van het boek Islamfobie?, die donderdag zou plaatshebben, geannuleerd. Directeur Michiel Middendorf kan de veiligheid niet garanderen.

Te riskant
Middendorf zegt geen concrete aanwijzingen te hebben dat kwaadwillenden donderdag wilden opstomen naar World Forum. "Als locatie moet je veiligheidsrisico's afwegen en dat hebben wij gedaan. Soms maak je daarin wellicht te voorzichtige afwegingen, soms niet. Ik claim niet de perfecte beslissing te hebben genomen, maar wij vonden dit onderwerp van de presentatie te riskant."

Kritisch over Islam
Islamfobie? is geschreven door Frans Groenendijk, die zich geregeld kritisch uitlaat over de Islam. Of dat de reden is van de annulering wil Middendorf niet zeggen. Hij kan evenmin zeggen of hij voorafgaand aan zijn beslissing heeft overlegd met de gemeente en/of de politie. Volgens de directeur heeft zijn organisatie de presentatie zo laat afgelast, omdat bij het boeken niet precies duidelijk werd gemaakt om wat voor bijeenkomst het ging. "Daar moesten we pas later achter komen. Dat heeft meegespeeld bij onze afweging."

 

Bron: ANP

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!