Premiere Forever Young in Escape AmsterdamPremiere Forever Young in Escape Amsterdam
Back Back Nieuws

Premiere Forever Young in Escape Amsterdam

31 maart 2023

Gisteravond werd onder grote belangstelling van media, Amsterdammers en toeristen de rode loper uitgerold op het Rembrandtplein. In Escape Amsterdam vond de wereldpremière plaats van Forever Young, de show die de ongeziene kant van de muziekindustrie laat zien. De kleurrijke club van genodigden die de show bijwoonden, was een treffende afspiegeling van deze veelzijdige show. Bekende Nederlanders als Carolien Spoor, Rico Verhoeven, Lizzy van der Ligt, Edsilia Rombley en Jan Kooijman beleefden de primeur van een nieuwe entertainment mix van 360˚-theater, dance, cinema en nachtclub. De gemeenschappelijk noemer van alle aanwezigen? Nieuwsgierigheid naar en zin in een totaal nieuwe ervaring. 

Hoe het mes aan twee kanten snijdt

Tijdens een negentig minuten durende show werd het publiek in Escape meegezogen in het leven van de opkomende artiest Liam Nova. Een leven vol highs en explosieve nachten waarin het publiek letterlijk mee feest om zijn succes te vieren. De andere kant van zijn artiestenbestaan wordt ook belicht: het gebrek aan privacy, de verstikkende greep van de media en de continue druk om te presteren. De show die geïnspireerd is door de mythische club van 27, stelt aan de kaak hoe de muziekindustrie artiesten vaak naar de afgrond drijft. 

Daan Schuurmans en opkomend talent

De hoofdrollen zijn weggelegd voor twee talenten die zelf aan de vooravond staan van een carrière in de muziekwereld: Denzel Chain en Sherefa Yorks. Daan Schuurmans vertolkt vanaf het witte doek de rol van artiestenmanager Larry. Hij is degene die Liam Nova naar de top weet te krijgen, maar gaandeweg neemt hij steeds meer beslissingen die Liam’s mentale gezondheid ernstig op de proef stellen. Het zijn de allerbeste dansers van Nederland die het verhaal fysiek tot leven brengen en je deze show in heel je lijf laten voelen. 

Muziek & dans meets film & theater

Forever Young is tegelijkertijd een euforisch en meeslepend spektakel dat leunt op het muzikale fundament van Don Diablo (music director) en de uitzinnige choreografieën van Timor Steffens (creative director). Levan Tsikurishvili (director) die we kennen van de documentaire ‘Avicii: True Stories’ nam het filmische element voor zijn rekening. De Amerikaanse co-producent TBD Theatricals laat weten dat de productie na een korte speelperiode in Nederland zal doorreizen naar andere landen.

 

Foto: Setvexy

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!