Back Back Nieuws

Pop-up stadsstrand Playground CS viert opening

16 juli 2015
Het pop-up stadsstrand Playground CS in Amsterdam wordt vrijdag 17 juli geopend. Op de officiële opening wordt vanaf 11 uur kinderchampagne gedronken met wethouder Laurens Ivens, beantwoorden de ‘Feesttantes’ samen met de kinderen levensvragen en op de achtergrond worden de hele dag de tofste platen gedraaid voor jong en oud. Er is een ‘photobooth’ voor bijzondere foto’s en zal er een schminkhoek zijn ingericht. Daarnaast is er een voetbalcourt en kan er een ninja-workshop gevolgd worden. Friska Kids zal een patatje gezond, broodje aap en oenemeloen serveren.

Het Playground-programma zal vanaf maandag 20 juli volop van start gaan. Volwassenen kunnen elke maandag tot en met zaterdag iedere ochtend deelnemen aan tai chi- en yogalessen. Via Playgroundcs.nl kunnen zij zich hiervoor inschrijven. Daarnaast staat de organisatie nog open voor ideeën uit de buurt voor eventuele activiteiten.

Niets is onmogelijk
‘Voor de gehele organisatie waren de afgelopen weken ontzettend hectisch, maar we krijgen veel hulp van onze partners,’ zegt Joost Aartsen, initiatiefnemer en oprichter van het uitvoerende bureau Tosti Creative. ‘Iedereen zei dat dit ons niet zou lukken, maar dan worden wij juist enthousiast. Dit werd ook gezegd over het feest in een supermarkt (Disco Boodschappen) en het Tomatengevecht op de Dam. Maar we hebben een fantastisch en creatief team dat bizar hard heeft gewerkt om Playground CS toch te realiseren, in dit onmogelijke tijdsbestek. Wanneer iemand zegt dat het onmogelijk is, willen wij het juist doen.’

Activiteiten
Voor de kids worden vanaf 20 juli dagelijks activiteiten georganiseerd die in het thema staan van de desbetreffende week. De eerste week staat compleet in het teken van ‘Reizen’: kinderen zullen in zeven dagen zeven continenten ontdekken. Ze kunnen meedoen aan workshops als Capoeira en Djembé of een introductieles Judo volgen. In de tweede themaweek draait alles om ‘Water’. De jongste bewoners van Amsterdam kunnen het Amerikaanse spel ‘beerpong’ spelen, dijken bouwen en meedoen aan de grootste wateroorlog van de stad. Tijdens de ‘Toekomst’-week is er onder andere een ‘silent-disco’ en mogen kinderen verkleed komen als ‘wie’ ze later willen worden.

Foto: Projectleiders Tosti Creative op locatie (Max links, Joost rechts) - (c) Bete van Meeuwen

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!