Back Back Nieuws

Pop-up restaurant BAUT sluit en start op nieuwe locatie

04 februari 2015
BAUT sluit 31 maart a.s. haar deuren en gaat dit voorjaar en zomer voor zes maanden verder op een nieuwe pop-up-locatie: de voormalige garage/showroom van Citroën op het Stadionplein naast het Olympisch stadion in Amsterdam. Het gebouw uit 1930 is ontworpen door architect Jan Wils, die ook het Olympisch Stadion ontwierp. De naam van het nieuwe pop-up restaurant wordt BAUT ZUID.

Terug naar Wibautstraat
Na zes maanden zal BAUT definitief sluiten. Chefkok-eigenaar Michiel van der Eerde keert dan terug naar de huidige locatie op de Wibautstraat met een compleet nieuw restaurant-concept, met een nieuwe naam in een geheel gerenoveerd pand.

Landmark-locatie
De Citroëngebouwen zullen na BAUT ZUID worden herontwikkeld voor nieuw gebruik door Bouwinvest en Peak Development. Michiel: 'Dit is echt een superlocatie. Ik vind het waanzinnig dat we op deze ‘landmark’-locatie tijdelijk BAUT ZUID kunnen vestigen. De buurt is mijn thuisbasis, ik woon al 25 jaar in Amsterdam-Zuid. Wie kent het pand niet? Het gebouw biedt enorm veel mogelijkheden.'

Ontwerp
De oppervlakte van het restaurant/bar bedraagt ruim 1.000 vierkante meter. Het ontwerp is in handen van bureau &Prast&Hooft (onder meer bekend van De Ysbreeker, restaurant Anna en Harkema) in samenwerking met NOUN-Amsterdam (Sandra Planken). Donald Beekman (DBXL) zal wederom het grafisch design verzorgen.

Start
In oktober 2012 startte Michiel en zijn team een van de eerste pop-up restaurants in de hoofdstad in het voormalige pand van Het Parool op de Wibautstraat (naast Club Trouw). Bij de start was al duidelijk dat het restaurant na twee jaar zou sluiten. Na een verlenging van drie maanden gaat BAUT nu per 31 maart dicht om, opnieuw op een tijdelijke locatie, verder te gaan als BAUT ZUID.

Klassiekers
Tot 31 maart kunnen gasten nog terecht in BAUT op de Wibautstraat. BAUT sluit af waar het mee begonnen is en biedt de komende tijd louter klassiekers uit het BAUT-repertoire van de afgelopen periode. Denk aan: tataki van tonijn met sambal matah, tagliarini-pasta met gebakken paddenstoelen en truffel en tartaar van makreel met enoki paddenstoel en limoen mayonaise.

BAUT ZUID zal naar verwachting medio april open gaan en is zeven dagen per week open voor lunch, borrel en diner.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!