Pop-up De Speelplaats door De SchoenfabriekPop-up De Speelplaats door De Schoenfabriek
Back Back Nieuws

Pop-up De Speelplaats door De Schoenfabriek

14 december 2021

Theater- en festivalorganisatie De Schoenfabriek maakt eindelijk weer mogelijk wat misschien wel het leukste is aan festivals: spelen voor volwassenen. Samen met creatieve makers tovert De Schoenfabriek de Grote Markt in Nijmegen eenmalig om tot ‘Pop-up De Speelplaats’. Bezoekers kunnen zich hier uitleven met bijzondere en bizarre activiteiten die normaal alleen op festivals staan. Pop-up De Speelplaats is daarmee hét kerstvakantie-uitje voor iedereen die van actie en humor houdt.

Als een kip aan het spit?

Zo kun je bij Pop-up De Speelplaats tafelvoetballen met een accuboor. Of XXL-blikgooien om daarna rond te springen in de grootste touwspringmachine van Nederland. Maar ook als je altijd al eens als een kip aan een spit hebt willen ronddraaien (en wie wil dat nou niet?) kun je bij dit vrolijke onderdeel van de Nijmeegse Winterweken terecht.

‘We zijn zwaar getroffen door de coronacrisis en heel blij dat we deze periode weer een evenement kunnen organiseren dat aan de huidige regels voldoet’, zegt Antwan van Horik van festivalbedrijf De Schoenfabriek. ‘Normaliter zijn we betrokken bij festivals zoals Paaspop, Zwarte Cross en de Nijmeegse Vierdaagse. Sinds de pandemie zijn we continu op zoek geweest naar mogelijkheden die wél konden’. Zo publiceerde De Schoenfabriek tijdens de eerste lockdown dagelijks positief nieuws via De Blije Bubbel. En de afgelopen twee zomers organiseerden zij samen met andere festivalbedrijven het succesvolle Camping de Wereld, die komende jaren mogelijk wordt voortgezet.

De Speelplaats

Pop-up de Speelplaats is op 28, 29 en 30 december van 13.00-17.00 uur geopend op de Grote Markt in Nijmegen. Meedoen is gratis en reserveren is niet nodig. Bezoekers moeten wel een corona-QR laten zien bij de entree.  www.nijmeegsewinterweken.nl

Pop-up de Speelplaats wordt georganiseerd door De Schoenfabriek en mede mogelijk gemaakt door Huis voor de Binnenstad, Rabo Cultuurpitch, provincie Gelderland en gemeente Nijmegen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!