Back Back Nieuws

Poolse klimaattop VN in duurzaam onderkomen van Neptunus

14 november 2013
‘s Werelds grootste klimaattop wordt dit jaar gehouden in een duurzaam Nederlands onderkomen. De conferentie van de Verenigde Naties wordt georganiseerd door gastland Polen en startte op 11 november in Warschau. Nederlands bouwbedrijf Neptunus zorgt voor een demontabel conferentiecentrum op de grasmat van het Nationaal Stadion.

Bijzondere locatie
Conferentielocaties voor VN conferenties moeten voldoen aan richtlijnen op het gebied van infrastructuur, grootte, veiligheid en duurzaamheid. Om deze reden is het National Stadium in Warschau gekozen voor de VN klimaattop. Nederlandse bouwer Neptunus werd als partner geselecteerd voor de bouw van 9.000m2 aan tijdelijke conferentieruimte. Tijdens de top worden meer dan 10.000 afgevaardigden en gasten verwelkomdin het tijdelijke conferentiecentrum. Het demontabele centrum omvat drie vergaderzalen, twee conferentiehallen met een capaciteit voor 3000 deelnemers en verschillende persruimten.

Duurzaam en demontabel
De tijdelijke gebouwen zijn optimaal geïsoleerd en zijn voorzien van dubbelwandige thermodaken. Na het evenement worden de gebouwen gedemonteerd en hergebruikt: een duurzaam concept dat geheel aansluit op de VN beleidsaanbevelingen. Eerder leverde Neptunus tijdelijke conferentiehallen voor de VN klimaatconferentie in Bonn en Kopenhagen.

Kyoto Protocol
De klimaatconferentie wordt voor de 19e keer gehouden tussen de landen die het VN-Klimaatverdrag hebben ondertekend. Eind 2012 zijn de bindende afspraken binnen hetKyoto Protocol verlopen. Met dit protocol hebben in totaal 37 landen toegezegd de CO-2 uitstoot met gemiddeld 5,2% te verminderen. Het doel van de conferentie is omnieuwe afspraken te maken over de toekomstige emissiebeperking.Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!