Pole position voor BUKO tijdens de Dutch Grand PrixPole position voor BUKO tijdens de Dutch Grand Prix
Back Back Nieuws

Pole position voor BUKO tijdens de Dutch Grand Prix

29 september 2021

Na 36 jaar was het begin september tijd voor de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix op CM.com Circuit Zandvoort. Alle tijdelijke verkeersmaatregelen rondom de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix werden verzorgd door BUKO Infrasupport. Ruim 200 trailers van de organisatie Formula One Management stonden geparkeerd op het BUKO Bedrijvenpark in Beverwijk. En BUKO Transport stond tijdens het 3-daagse evenement met autokraanwagens en crew stand-by om eventuele auto’s van het circuit weg te slepen. Een mooie uitdaging, die BUKO tevens heeft vastgelegd op video. In de driedelige mini docu ‘Van start tot finishgeeft BUKO een uniek kijkje achter de schermen van de voorbereiding en uitvoering van hun werkzaamheden voor de Dutch Grand Prix 2021.

Stilte voor de storm

‘Het is allemaal begonnen in januari 2019. Toen zijn we begonnen met een ondergrond en wat stiften, in een keetje. Daar zijn we gewoon lijnen gaan trekken’, vertelt Laura Dijkmans, Manager Events bij BUKO Infrasupport. ‘Vanuit die lijnen zijn we begonnen met tekenen, dat is eigenlijk de basis. Dat plan bespreken we met alle stakeholders, de nood- en hulpdiensten, en vanuit daar gaan we dan de details uitwerken. Dat zijn alle verkeersmaatregelen, verkeersregelaars intekenen, in- en uitstroomscenario’s, alle parkeerlocaties. Er heeft in totaal meer dan 250 uur tekenwerk in gezeten’, vertelt Laura in de eerste aflevering van de driedelige mini docu.

Pole position

Alle tijdelijke verkeersmaatregelen werden verzorgd door BUKO Infrasupport. De Dutch Grand Prix is een groots evenement, waarbij het belangrijk was dat bezoekers zo soepel mogelijk van en naar het circuit werden geleid. Het is dan belangrijk om goed voorbereid te zijn en met de beste vakmensen en materialen aan de start staan. Het was de race voor de ultieme race.

Van start tot finish

Daarnaast stond BUKO Transport tijdens het driedaagse evenement met zeven autokraanwagens en veertien man crew stand-by om eventuele auto’s van het circuit weg te slepen. Ook werden een aantal trailers op het BUKO-bedrijventerrein in Beverwijk gestald. Als BUKO zijn we natuurlijk super trots dit te mogen regelen’, geeft Ed aan. ‘Ruim 200 trailers van de organisatie Formula One Management stonden hier geparkeerd.’

In de achtertuin

‘Het is in onze achtertuin, we gaan er doen waar we goed in zijn en ondertussen maken we deel uit van een evenement waar we zelf groot fan van zijn. We kijken er enorm naar uit’, zei Dick Burger, eigenaar van BUKO, van tevoren. BUKO kijkt nu terug op een fantastisch succesvol weekend. Samen met alle meewerkende partijen is er een resultaat neergezet om trots op te zijn. OP naar volgend jaar. BUKO is tot 2023 official event supplier van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!