Podium aan de Maas: architectonische parel langs de MaasboulevardPodium aan de Maas: architectonische parel langs de Maasboulevard
Back Back Locaties

Podium aan de Maas: architectonische parel langs de Maasboulevard

12 juli 2019

Gezien vanaf de Maasboulevard in Rotterdam steekt het markante, vrijstaande gebouw van Podium aan de Maas mooi af tegen de achtergelegen flats en kantoorgebouwen. De ‘opgetilde kubus’ telt vijf verdiepingen en is een ontwerp van architectenbureau Rietveld, van Dillen & van Tricht. Podium aan de Maas mag dan voor velen nog een onontdekt stukje Rotterdam zijn, zij hebben als eventlocatie enorm veel te bieden voor Rotterdammers en bezoekers.

Ontmoetingsplek aan de Maas

Speciaal voor de Rotterdamse bevolking werd gezocht naar de invulling van een verzoeningsgebaar voor het veroorzaakte leed tijdens de Tweede Wereldoorlog. Uiteindelijk is gekozen voor een fysieke ontmoetingsplek. De rijke geschiedenis van het pand is nog altijd zichtbaar. Gezien het pand Rotterdams Erfgoed is moeten delen van het pand in originele staat worden behouden. Dat heeft een enorme aantrekkingskracht op hun gasten. Vandaag de dag faciliteren ze een breed scala aan evenementen en zijn ze toegankelijk voor het publiek op dagen als Open Monumentendag en de Kunstroute Kralingen-Crooswijk.

Letterlijk en figuurlijk de ruimte

Begin 2009 is het pand in zijn huidige staat opgeleverd, compleet gerenoveerd en voorzien van de modernste audiovisuele apparatuur. De eventlocatie telt maar liefst 12 zalen en heeft 4 terrassen met uitzicht op de Maas. Op de eerste etage is het heerlijk vertoeven in het Podium Café, loungebar en brasserie met aangename lichtinval voor de gigantisch hoge ramen. De koffie van de koffiebar op de hoogste etage is van de echte Rotterdamse Koffie. Podium aan de Maas biedt zakelijke bezoekers vele mogelijkheden. Van gratis parkeren, wifi op elke etage tot modern ingerichte vergader- en eventzalen en van uitgebreide cateringopties tot onze terrassen met uitzicht over de skyline van Rotterdam. Een groep van 130 personen in theateropstelling is geen uitzondering. Tevens hebben ze voldoende ruimte om daarna in subgroepen uiteen te gaan. Dat is voor veel mensen een verrassing.

Podium voor evenementen

Het unieke Rietveld gebouw met 5 etages langs de Maasboulevard is het antwoord op de zoektocht naar een centraal gelegen eventlocatie in Rotterdam, waar zowel grootschalige bijeenkomsten als vergaderingen en privé feesten mogelijk zijn. Het uitzicht over de skyline van Rotterdam zal in ieder geval nooit vervelen. Dankzij de unieke bouw van het pand blijven stadsgeluiden buiten en heeft de aangrenzende woonwijk geen last van de evenementen. Daardoor kunnen ook buiten de reguliere uren evenementen en feesten plaatsvinden. Kortom, Podium aan de Maas biedt eventplanners een ultiem podium voor een volgend evenement in Rotterdam.

Door > Andrea Dronk

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!