‘Lokaal voedsel verbindt mensen met de natuur én met elkaar’, zegt directeur Rob Nillezen. ‘Samen met Utrechters en regionale boeren bouwen we aan een gezonde en duurzame stad. Met ecologisch tuinieren, educatieve programma’s en samenwerking met lokale producenten laten we zien hoe je met kleine stappen grote impact kunt maken.’
De oogst van de feesten komt rechtstreeks uit de gemeenschapstuinen van Utrecht Natuurlijk. In deze tuinen verbouwen Utrechters samen groenten, fruit en kruiden. Dit is onderdeel van een groeiende beweging in de stad: steeds meer mensen kiezen voor gezond, lokaal en duurzaam voedsel. Op de oogstfeesten leren bezoekers hoe groenten en fruit worden verbouwd, hoe je duurzamer kunt eten en hoe leuk het is om samen buiten bezig te zijn.
Agenda oogstfeesten 2025
• 7 september: Eilandsteede
• 14 september: Koppelsteede
• 21 september: Griftsteede, Steede Hoge Woerd en Stadstuin Kanaalweg
• 28 september: Gagelsteede
Op alle locaties zijn er daarnaast de hele maand door extra oogstactiviteiten. Kijk hier voor het volledige programma.
Over Utrecht Natuurlijk
Utrecht Natuurlijk verbindt mens, natuur en lokaal voedsel. Op de stadsboerderijen en stadstuinen leren Utrechters hoe jezelf voedsel kunt verbouwen en hoe je samen kunt zorgen voor een gezonde, groene stad.