Planken tussen de Oude MeestersPlanken tussen de Oude Meesters
Back Back Nieuws

Planken tussen de Oude Meesters

19 januari 2022

Stedelijk Museum Alkmaar opent vandaag voor één dag haar deuren met De Museum Gym. Het museum wordt deze dag omgedoopt tot sportschool en bezoekers mogen gratis genieten van een theatrale workout tussen de oude meesters.Afgelopen vrijdag presenteerde het kabinet nieuwe (openings-)maatregelen. Zaterdag gingen doorstroomlocaties als de Bijenkorf en IKEA open. De musea, toch altijd in diezelfde categorie geplaatst en bewezen veilig, bleven dicht omdat dit teveel verplaatsingen zou opleveren. Hoe belangrijk en succesvol ook, de 450 musea in Nederland staan qua verplaatsingen in geen enkele verhouding tot de verplaatsingen naar die 85.000 winkels.

Ludiek protest

Graag laten de Nederlandse musea, in aansluiting op acties van de theaters (Theater Kapsalon) op woensdag, collectief van zich horen met een ludiek protest: De Museum Gym. Musea door heel het land openen voor één dag hun deuren om aandacht te vragen voor meer eenheid, openheid en eerlijkheid in de versoepelingen van de coronamaatregelen. Een middagje planken tussen de oude meesters en squats tussen de schilderijen van Allart van Everdingen; bezoekers kunnen genieten van een unieke en exclusieve museumbeleving onder begeleiding van onze personal trainers. Een goede conditie is niet vereist, een open mind wel. #museumgym.

Allart van Everdingen

Allart van Everdingen (1621-1674), Het ruige landschap verlengd t/m 8 mei 2022. Dankzij de bereidwillige medewerking van vele bruikleengevers in binnen- en buitenland zal de tentoonstelling over de indrukwekkende zeventiende-eeuwse Alkmaarse meester Allart van Everdingen nog tot en met 8 mei van dit jaar te bezichtigen zijn.

Stedelijk Museum Alkmaar

De Museum Gym in Stedelijk Museum Alkmaar is op woensdag 19 januari 2022 van 13:00-17:00 uur gratis toegankelijk.Reserveren is niet nodig, wel een geldige QR-code in de Coronacheck-app en een mondkapje.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!