Back Back Nieuws

PINO organiseert European Aviation Summit: de lat lag hoog

27 januari 2016
In het kader van het Nederlandse voorzitterschap van de EU kwamen ruim 250 luchtvaartgebruikers, Europese politici en ambtenaren op 20 en 21 januari bijeen op Schiphol. Gastheer van deze internationale luchtvaartbijeenkomst was het ministerie van Infrastructuur en Milieu samen met KLM en Amsterdam Schiphol Airport. PINO tekende voor de projectorganisatie en de uitvoer van de European Aviation Summit.

Mooi visitekaartje voor Nederland
De verwachtingen van dit tweedaags programma waren hoog gespannen. De European Aviation Summit was de eerste high-level bijeenkomst van het ministerie van Infrastructuur en Milieu tijdens het Nederlandse EU-voorzitterschap. ‘De lat werd voor PINO in alle organisatiefacetten weer hoog gelegd. In alle opzichten zijn we erin geslaagd om bij te dragen aan een belangrijk stukje Holland Branding, no-nonsense en met een bijzonder gevoel voor gastvrijheid’, vertelt Tessy Miltenburg van PINO.

Vliegtuigen als decor
Zo’n 250 internationale genodigden, waar onder de EU-transportministers, de Europese Transport Commissaris, leden van het Europees Parlement en CEO’s van de luchtvaartsector,  kwamen naar de ministeriële bijeenkomst. Op woensdag 20 januari stond een operationeel bezoek aan KLM en Amsterdam Schiphol Airport op de agenda met aansluitend een high-level diner in de KLM Hangar op Schiphol Oost. Tegen het decor van een Boeing 777 kregen de Head of Delegations tijdens het Aviation Dinner een bijzonder gastoptreden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Nationaal Ballet aangeboden door Amsterdam Schiphol Airport.

Aviation Matters
Donderdag 21 januari stond de eigenlijke conferentie centraal, waar staatssecretaris Sharon Dijksma als voorzitter onder meer benadrukte dat ‘aviation matters’, omdat luchtvaart mensen, culturen en economieën aan elkaar verbindt, dwars door tijdzones en grenzen heen. In het Nieuw Hilton Amsterdam Airport Schiphol vond een plenair ochtendprogramma plaats met verschillende paneldiscussies waarin actuele luchtvaartthema’s aan de orde werden gesteld.  Inspirerende  showcases van ondernemingen in de luchtvaartsector werden in de foyer van het hotel gepresenteerd. In de middag was er voor een select gezelschap een ronde tafeldiscussie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!