Back Back Nieuws

PINO organiseert drukbezochte relatiedag WSW

13 april 2011
Het Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW) ontving onlangs ruim 250 relaties in de Amsersfoortse Veerensmederij. In dit onlangs gerenoveerde industriële monument stond een rij inspirerende sprekers op het programma, waaronder filosoof Hans Achterhuis, de op 1 april benoemde Denker des Vaderlands. De organisatie was in handen van evenementenbureau PINO.

 

Levendige tafeldiscussie

Dagvoorzitter Maria Henneman opende het programma met Goedemorgen Woningmarkt: een levendige tafeldiscussie over de actualiteit met vertegenwoordigers van woningcorporaties, gemeenten, banken en rijksoverheid. In de goed gevulde grote zaal zette filosoof Hans Achterhuis daarna het publiek aan het denken over marktwerking. Het eerste optreden van de Denker des Vaderlands werd het gesprek van de dag.

 

Warm pleidooi

Ook de andere sprekers wisten de genodigden te boeien. Han Noten, lid van de Eerste Kamer en burgemeester van Dalfsen, nam geen blad voor de mond en hield een warm pleidooi voor de maatschappelijke kant van marktwerking. In de interactie met de zaal kreeg hij ook de lachers op zijn hand. Hoogleraar economie van de kunst en cultuur Arjo Klamer pleitte voor een meetsysteem om organisaties ook op maatschappelijke waarden af te rekenen. Tijdens de koffiemomenten en de lunch werd er dan ook geanimeerd nagepraat.

 

Kwaliteit werkt

Met alle sprekers en het publiek wist WSW de politieke, financiële en maatschappelijke werelden van volkshuisvesting aan elkaar te verbinden. Algemeen directeur Roland van der Post: ‘Het WSW heeft zich op deze dag als sterke netwerkpartner laten zien. Kwaliteit in sprekers, programma, locatie en catering hebben de dag tot een succes gemaakt. Het heeft een verrassend debat opgeleverd dat we graag met onze relaties blijven voeren. Zeker tot 2013, wanneer we weer zo’n inspirerende dag organiseren.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!