Back Back Nieuws

PINO maakt feest van uitreiking Jos Brink Prijs

24 mei 2011
Minister Marja van Bijsterveldt (OCW) reikte onlangs in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag de Jos Brink Prijs uit. De vrijwilligers van het COC wonnen deze staatsprijs voor homo-emancipatie. Ahmed Marcouch mocht de eerste officiële Aanmoedigingsprijs voor homo-emancipatie in ontvangst nemen. Evenementenbureau PINO maakte er in het Haagse theater een blijmoedig feest van voor ruim 500 genodigden.

 

Toepasselijk programma

Spreekstalmeester Harm Edens nam het enthousiaste publiek mee in een toepasselijk en spannend programma, dat PINO voor deze uitreiking had voorgesteld. Op het toneel verschenen onder meer caberetier Erik Breij, die furore maakte met Purper, en het Nationaal Jeugd Musical Theater met een deel uit hun nieuwe popmusical Coming Out. Minister Van Bijsterveldt hield een mooi betoog over het Nederlandse homobeleid en Simone Kleinsma sloot af met het luisterlied ‘Geen flikker an’: een vertaald nummer van Charles Aznavour waar de zaal stil van werd.

 

Ontknoping

De juryleden Wim van de Camp, Sonja Barend, Claudia de Breij, Sophie Hilbrand en Erwin Olaf roemden het goede werk van alle voorgedragen kandidaten. Ahmed Marcouch mocht als eerste de Aanmoedigingsprijs in ontvangst nemen voor het bespreekbaar maken van homoseksualiteit in allochtone kringen. De strijd om de Jos Brink Prijs ging tussen drie genomineerden: De Vereniging Orpheus, Boris Dittrich en alle vrijwilligers van het COC. Tijdens de ontknoping viel de keus op het COC voor hun tomeloze inzet en grote bijdrage aan de homo-emancipatie sinds de Tweede Wereldoorlog. Zij kregen het kunstwerk en een cheque van € 10.000 euro overhandigd.

 

Internationale Dag

Het is de tweede keer dat de Jos Brink Prijs in Nederland is uitgereikt. Henk Krol van de Stichting Vrienden van de Gay Krant ontving de prijs in 2009. De uitreiking in de Koninklijke Schouwburg vond plaats aan de vooravond van de Internationale Dag tegen Homofobie op dinsdag 17 mei.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!