Back Back Nieuws

PinksterKunstBeleving op Landgoed Oldruitenborgh

10 april 2012
De organisatie van de Havendagen 2012 in Vollenhove en de PinksterKunstBeleving 2012 op Landgoed Oldruitenborgh daagt leden van diverse koren uit om in te tekenen op een Masterclass op Tweede Pinksterdag in de Mariakerk te Vollenhove. Ook ander (amateur)zangtalent uit de gemeente Steenwijkerland is welkom om in te schrijven voor dit evenement.

 

Duet met Ernst Daniel Smid

De Masterclass voor solisten staat onder leiding van Ineke Vlogtman, docent aan het Zwols Conservatorium. De winnaar van de masterclass ontvangt een bijzondere prijs. Hij of zij mag samen met Ernst Daniel Smid een duet zingen tijdens zijn optreden op Tweede Pinksterdag bij de ruïne van kasteel Toutenburg in park Oldruitenborgh.

 

Afsluitend optreden bij ruïne

De Havendagen 2012 te Vollenhove en de PinksterKunstBeleving op Landgoed Oldruitenborgh worden op Tweede Pinksterdag op maandag 28 mei, 16.30 uur afgesloten met een optreden van Ernst Daniël Smid. Dit optreden vindt plaats bij de ruïne van kasteel Toutenburg in park ‘Oldruitenborgh’.

 

Aanmelden Masterclass

De vrouwelijke solisten die meedoen aan de Masterclass moeten van tevoren het muziekstuk ‘La ci darem la mano’ uit Don Giovanni van W.A. Mozart instuderen. Aan de mannen wordt gevraagd om datzelfde te doen met het duet uit de Parelvissers van Bizet. De winnaar van de Masterclass brengt dit duet samen met Ernst Daniël Smid ten gehore tijdens zijn afsluitende optreden. Inschrijven voor de Masterclass kan tot 1 mei via info@oldruitenborgh.nl.

 

Montmartre

Graag ziet de organisatie van de PinksterKunstBeleving op Tweede Pinksterdag een Montmarte-achtige sfeer in de omgeving van het Landgoed. Daarom nodigt ze amateurschildersuit, om in de buitenlucht rond het Landgoed, de tuinen van Marxveld en in het park ‘live’ schilderwerken te maken, tussen 11.00 en 16.30 uur. Deze schilderijen worden ter plekke te koop aangeboden aan belangstellende bezoekers.

 

Oproep voor muzikale bijdragen

In 2011 hebben op Tweede Pinksterdag een aantal muziekensembles (Seven, de Big Band en Vollenhoofsch Fanfare) in de middag voorafgaand aan het optreden van Jan Vayne bij de ruïne, de Havendagen muzikaal en vocaal opgeluisterd. Ook dit jaar is de organisatie van het evenement weer op zoek naar fanfares, ensembles, koren of combo’s die er oren naar hebben om ‘hun’ muzikale bijdrage voor eigen publiek belangeloos te laten klinken.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!