Pink Panther Party laat tolerante discosfeer uit jaren 70 herlevenPink Panther Party laat tolerante discosfeer uit jaren 70 herleven
Back Back Nieuws

Pink Panther Party laat tolerante discosfeer uit jaren 70 herleven

04 augustus 2022

Welkom in the safe space! De bonte cast van 20 dansers vormt een diverse afspiegeling van mensen, met dansers van Introdans en andere dansgemeenschappen, zoals urban, showdans, funk en hiphop. Daarnaast schittert een tiental niet-professionele dansers op de discovloer. Pink Panther Party van choreografen Adriaan Luteijn en Chantal de Vries was dé jubileumhit van het afgelopen seizoen. Van 25 t/m 28 augustus komt dit spetterende discofeest terug, dit keer in Stadstheater Arnhem.

‘De losse heupen van Introdans houden de geest van de disco springlevend’, zo omschreef Trouw de voorstelling. De beginjaren van de disco was een tijd van idealen en mogelijkheden. In New York kwamen mensen uit de gay, latino en black community op veilige plekken bij elkaar om te dansen, simpelweg omdat ze in de ‘reguliere’ dansclubs niet welkom waren. Zo werden de discotheken en de discomuziek en -dans geboren. Ook als bezoeker van Pink Panther Party ben je onderdeel van het spektakel: je begint als toeschouwer, maar eindigt als deelgenoot. Want: dans is voor iedereen!

Introdans

Al meer dan 50 jaar (2022 was het jubileumjaar) enthousiasmeert het moderne dansgezelschap zoveel mogelijk mensen voor de danskunst: met hart, ziel en heel veel vakmanschap. Inspirerende danskunstenaars uit de hele wereld maken het repertoire dat op wereldberoemde podia gepresenteerd wordt. Waardevol danserfgoed naast vernieuwende creaties. Eigentijdse stijlen voor een brede smaak en een groot publiek. Vanuit de kunst verbindt Introdans mensen met hun verbeeldingsvermogen en eigen danskracht.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!