Pillows Maurits at the Park opent deuren Pillows Maurits at the Park opent deuren
Back Back Nieuws

Pillows Maurits at the Park opent deuren

03 november 2022

Na een transformatie van vijf jaar opent Pillows Hotels op 1 november haar eerste vijfsterrenhotel: Pillows Maurits at the Park. Net als de andere hotels uit de Pillows Hotels collectie huist ook dit hotel in een monumentaal pand. Het voormalige universiteitsgebouw aan de Mauritskade 61 in Amsterdam ligt letterlijk ín het groene en levendige Oosterpark en verwelkomt naast 88 kamers en suites ook fine dining restaurant VanOost, Cafe Brasserie Spring, cocktailbar Fitz’s, een private guest lounge, een urban spa, een state-of-the-art gym en een rooftopbar met uitzicht op het park. ‘Het is geweldig om te zien hoe dit robuuste gebouw een tweede leven heeft gekregen’, aldus Loes Dingemans, CEO Pillows Hotels. ‘Er is vakkundig en met aandacht voor detail een heerlijke plek met internationale allure gecreëerd waar je je meteen welkom voelt.’

Gerenommeerd architectenteam

In samenwerking met architect Uri Gilad (Office Winhov; W Hotel, Amsterdam Museum en winnaar ARC Oeuvre Award) en interieurarchitect Paul Linse (Studio Linse; Rijks Restaurant, Royal Opera House London) werd het voormalig universiteitsgebouw uit 1908 getransformeerd tot een luxe hotel.

Pillows en kunst

In het interieur van de Pillows Hotels collectie speelt kunst een prominente rol. De openbare ruimtes van het hotel zijn verrijkt met kunstwerken van vermaarde kunstenaars, waaronder Gustav Klimt, Pablo Picasso, Constant en Jasper Krabbé. In de hotelkamers hangen werken van kunstenaar Raphaël Hermans. De stukken zijn speciaal voor het hotel gecreëerd en geïnspireerd op het park, het hotel en lokale flora en fauna.

Over Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park

Pillows Maurits at the Park heeft 88 luxe kamers en suites en huist daarnaast verschillende horecagelegenheden zoals fine dining restaurant VanOost, Spring Cafe Brasserie, Fitz’s Bar en een rooftopbar. Voor hotelgasten heeft het een exclusieve guest only lounge The Living, een urban spa en een gym. Het biedt 24/7 roomservice, conciërge service en valet parking in de eigen ondergrondse parkeergarage en heeft met drie salons ruimte voor meetings, events en private dining. Via de nieuwe website van Pillows Hotels zijn de kamers te boeken. Pillows Hotels is onderdeel van International Hotel Management Group (IHMG).

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!