Back Back Nieuws

Pianist Karel Boehlee ontvangt award tijdens South East Jazz Festival

26 juli 2013
In de Amsterdam ArenA vindt op zaterdag 3 augustus 2013 het South East Jazz Festival plaats. Tijdens deze lustrum-editie van het  Jazz Festival  zal de ArenA Jazz Award worden uitgereikt aan de ‘Best Supporting Artist’. Deze award is in het leven geroepen om hen die, zelf op de achtergrond, het mogelijk maken om anderen te laten schitteren op het toneel, ook een keer te laten stralen. Tijdens dit festival zal de ArenA Jazz Award worden uitgereikt aan de Leidse pianist Karel Boehlee.

Karel Boehlee
Boehlee (23 april 1960, Leiden) groeide op in een zeer muzikaal gezin. Zijn vader introduceerde hem in de wereld van Jazz, terwijl zijn moeder haar vrije tijd vulde met Klassieke muziek. Met daarbij een broer die Afro-American fan was en een pomusziek-gekke zus, werd er voor Karel een ideale wereld aan verschillende muziekstijlen gecreëerd. Pianospelen leerde Boehlee door te luisteren, niet door het volgen van lessen, waarna hij al snel besloot om professioneel muzikant te willen worden en zijn studie aan het Koninlijk Conservatorium in Den Haag startte.

Karel Boehlee wordt gezien als Neerlands best –bewaarde geheim in de muziekwereld, iemand die zichzelf steeds weer weet te overtreffen. Zijn improvisatie werd in de loop der jaren steeds doordachter en zijn harmoniën precieser. De ondergrond van al die elementen is zijn geluid.

Toots Thielemans
Amsterdam ArenA wil Karel Boehlee door middel van het uitreiken van de ArenA Jazz Award eren voor zijn werk van de afgelopen jaren. Toots Thielemans (91 jaar), zal die avond de Amsterdamse stadionbak vullen met het geluid van zijn wereldberoemde mondharmonica. Aansluitend zal Karel Boehlee de Award uit handen van deze maestro mogen ontvangen.

Preview
South East Jazz Festival vindt op zaterdag 3 augustus 2013 plaats in de Amsterdam ArenA. Een preview van South East Jazz Festival bekijk je hier.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!