Philharmonie Haarlem trekt duurzaamheid door in meubilairPhilharmonie Haarlem trekt duurzaamheid door in meubilair
Back Back Nieuws

Philharmonie Haarlem trekt duurzaamheid door in meubilair

30 maart 2018

De jaarlijks wisselende meubelselectie door de Philharmonie geeft dit jaar een duidelijk signaal af over duurzaamheid. Persoonlijk en bewust, maar met veel ruimte voor speelse elementen. Sterke design persoonlijkheden van pas afgestudeerde ontwerpers van de Design Academy Eindhoven laten zich optimaal zien in Haarlem.

Anne-Marije Hogenboom, hoofd Sales & Evenementen van Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem: 'Deze unieke Dutch Design collectie in de foyers is ingericht voor het algemeen gebruik van onze bezoekers. Maar juist de verhalen erachter geven een extra dimensie aan de totale sfeerbeleving in de publieksruimte.' De nieuwe expositie vormt dan ook een zeer bewuste en gevarieerde aanvulling op de groeiende vaste collectie Dutch Design meubilair, die sinds 2015 door een kundige commissie wordt beheerd.

Design proof afval

De verhalen achter het hergebruik van grondstoffen kennen soms een duidelijke link met de kunst- en cultuursector. Zoals de ‘Rijkswachter’, gemaakt van opbergkisten van het Rijksmuseum. Of ze hebben een specifiek regionaal karakter, zoals de ArenA-stoelen en de meubels in ‘De Haarlem Shuffle’. De jerrycans van de plaatselijke snackbar laten bovendien zien dat zelfs het recyclen van afval uit onze eigen achtertuin best design proof kan zijn.

Duurzaam is succesvol

'Dat duurzaamheid dit jaar een belangrijk thema is, past uiteraard bij ons Green Key Keurmerk', zegt zakelijk directeur Yvonne van Popta, die tevens lid is van de selectiecommissie. 'De gehele selectie sluit daarom aan bij onze inzet en zorg voor de omgeving. Hier in huis en ver daarbuiten. Want het ziet er in onze foyers niet alleen inspirerend uit, het vertelt ook een innoverend verhaal dat veel verder reikt dan onze prachtige gebouwen. Het gaat over het creëren en faciliteren van een succesvolle omgeving voor iedereen, op alle fronten.'

Fotocredits > Maarten Nauw

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!