Philharmonie Haarlem podium voor muzikaal International Writers CampPhilharmonie Haarlem podium voor muzikaal International Writers Camp
Back Back Nieuws

Philharmonie Haarlem podium voor muzikaal International Writers Camp

14 november 2017

Tijdens de 3e editie van het International Writers Camp barstte een muzikale bom los in Philharmonie Haarlem. Deze creatieve ontlading was het gevolg van drie dagen hard werken van studenten van het Conservatorium Haarlem en 17 andere internationale conservatoria. Zij waren met elkaar de uitdaging aangegaan om in drie dagen tijd 'radio ready' songs te produceren. Het conservatorium in Haarlem was de plek waar de nummers geschreven, opgenomen en geproduceerd werden. In Philharmonie Haarlem vond de presentatie van 42 tracks plaats aan vooraanstaande muziekuitgeverijen en –labels .

Nederlands dance- en popaanbod loopt internationaal voorop

'De conservatoria in Nederland lopen internationaal, qua dance- en popaanbod, behoorlijk voorop', zegt Richard Zijlma, artistiek leider van het Conservatorium Haarlem. Drie jaar geleden namen zij het initiatief om jaarlijks een International Writers Camp te organiseren. 'Deze unieke week heeft de potentie om echt heel groot te gaan worden', aldus Zijlma.

Vooraanstaande muziekuitgeverijen en labels naar Haarlem

Tijdens het Writers Camp komen vooraanstaande muziekuitgeverijen en labels naar Haarlem waaronder BMG/Talpa, Warner Chappell, Sony/ATV Music Publishing en CTM Publishing. Zij geven (real life) opdrachten aan de studenten, die in groepjes van drie, dag en nacht aan de slag gaan met het schrijven, opnemen en produceren van nieuwe songs. Tijdens het songwriting proces worden ze gecoacht door professionele nationale en internationale songwriters, producers en docenten.

Een tevreden opdrachtgever van de Philharmonie

'Wat was het een groot succes afgelopen vrijdag! De Philharmonie was echt de perfecte plek om dit te mogen doen, alles was super goed geregeld en wat een cadeau is de hele entourage bij jullie. We zijn echt enorm dankbaar dat we de afsluiting bij jullie hebben gedaan, de reacties op jullie faciliteiten waren echt allemaal positief en alle deelnemers waren ontzettend onder de indruk. Echt ontzettend bedankt voor deze prachtige mogelijkheid, hopelijk kunnen we in de toekomst veel vaker samenwerken.' – Natascha Breen, management assistent Conservatorium Haarlem

3e editie International Writers Camp

Dit jaar kwamen 80 internationale studenten van 17 conservatoria uit 15 verschillende landen (waaronder Australië, Zuid-Afrika, USA, Maleisië, India, Engeland, Spanje en Italië) naar Haarlem. Ze werkten samen met 40 studenten van Conservatorium Haarlem om ter plekke 'radio ready' songs te schrijven, op te nemen en te presenteren. Daarmee bouwt het conservatorium verder aan de internationale positie die zij ambieert.

Conservatorium Haarlem maakt sinds juni deel uit van het Berklee* International Network (BIN). Dit is een netwerk van de meest prestigieuze conservatoria op het gebied van popular music ter wereld.

*) Berklee, Institute of Popular Music in Boston, USA.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!