Back Back Nieuws

Philharmonie Haarlem platform voor jonge ontwerpers Dutch Design

02 juni 2015
Philharmonie Haarlem heeft een nieuw interieur. Samen met en naar een idee van architect Frits van Dongen is het concept ‘Philharmonie as platform for Dutch Design' ontwikkeld. Dit plan combineert de moderne en historische architectuur van het gebouw met een collectie meubels gemaakt door Nederlandse ontwerpers. De Philharmonie biedt hiermee bekende en onbekende Nederlandse ontwerpers een platform om hun werk te exposeren en te verkopen. De foyers krijgen in ruil hiervoor duurzame en comfortabele meubels en een intiemere en 'state of the art' uitstraling.

Jong creatief talent
Het nieuwe interieur bestaat uit een duurzame basiscollectie gemaakt door ervaren Nederlandse ontwerpers zoals Richard Hutten, Atelier van Lieshout en Marcel Wanders. Aan deze meubelcollectie zijn nieuwe ontwerpen toegevoegd, gemaakt door aanstormende talenten. Door middel van een innovatief business-model, biedt de Philharmonie voortaan een nieuw platform voor Nederlands creatief talent om hun werk tentoon te stellen en te verkopen. Dit alles binnen het kader van de functionele eisen van het drukbezette cultuur- en congresgebouw.

Bijzonder verhaal
'Dankzij de samenwerking met deze ontwerpers kunnen we met hetzelfde budget nog creatiever uit de voeten', aldus Maria Hansen, zakelijk directeur van Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem. De duurzame basiscollectie sluit ook goed aan bij de wens van de organisatie om zo groen mogelijk te ondernemen. Duurzaam en creatief ondernemerschap, met achter ieder meubelstuk een bijzonder verhaal en een ‘state of the art’ uitstraling van een bijzonder gebouw.

Foto: Bibi Veth

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!