Philharmonie Haarlem maakt achterhuis toegankelijkPhilharmonie Haarlem maakt achterhuis toegankelijk
Back Back Locaties

Philharmonie Haarlem maakt achterhuis toegankelijk

03 augustus 2018

Tijdens evenementen en congressen in  Philharmonie Haarlem is het vanaf nu mogelijk om de ruimtes backstage te betrekken. In theaterland staat dit gebied bekend als hét domein van de artiesten, verboden toegang voor  theater- en congres bezoekers.

Anne-Marije Hogenboom, hoofd Sales & Evenementen van Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem: ‘Theaters zijn bewust gebouwd zodat het achterhuis gescheiden is van de zalen en foyers. Maar met een slimme aanpassing in de bewegwijzering openen we het backstage gedeelte nu ook voor onze congres bezoekers.’ Door de koppeling met de artiestenvertrekken, zoals de kleedkamers en artiestenfoyer, neemt de capaciteit van de Philharmonie toe met ruim 140 bezoekers. Naast 1 zaal voor 80 personen, zijn er nu ook 3 boardrooms van 20 personen. Daarnaast zijn er ook nog eens tal van kleine kleedkamers, waar een consult met een expert kan plaatsvinden.’

Artiesten beleving

Anne-Marije: ‘Organisaties die voor ons kiezen spreken daarmee een voorkeur uit voor de exclusieve sfeer van een 19e-eeuws concertgebouw, waarin de klassieke grandeur met hoge plafonds en kroonluchters op subtiele wijze is gecombineerd met moderne, industriële architectuur.’ Philharmonie Haarlem vindt het belangrijk om ook deze kant van kunst en cultuur mee te nemen in de totale congres beleving. ‘Hoewel de vertrekken in het achterhuis multifunctioneel zijn, zullen subtiele details de bezoekers herinneren aan het artiestenleven. Die herkenbare artiestensfeer door bijvoorbeeld make-up spiegels met lampen. Het geeft voor congres bezoekers net dat ene extra tintje aan de congres beleving.’ Uiteraard is het in overleg met de congres organisator ook mogelijk om hierin gewenste accenten te leggen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!