Philharmonie Haarlem lanceert eigentijds foodconceptPhilharmonie Haarlem lanceert eigentijds foodconcept
Back Back Trends

Philharmonie Haarlem lanceert eigentijds foodconcept

11 januari 2018

Een smakelijk en duurzaam culinair aanbod dat prikkelt en verrast, bij elke levensstijl past én op ieder moment van de dag beschikbaar is? Dat het kan, bewijst Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem. Zij presenteert een inspirerend drank- en spijzenboek voor evenementen en congressen in haar gebouwen.

Nieuwe inzichten

‘Wij merken dat steeds meer gasten tijdens een evenement prikkelende, verrassende en inspirerende eetmomenten willen beleven,’ aldus Anne-Marije Hogenboom, hoofd Sales & Evenementen bij Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem. ‘Om de behoefte goed in kaart te brengen, hebben we daar onderzoek naar gedaan.’ Hieruit bleken vier voedingstrends:

  1. Geen grenzen aan tijd
  2. Terug naar de bron
  3. Weet wat je eet
  4. Bewust gezond eten

Gevat in een appel

‘Deze trends zijn de basis van ons nieuwe culinaire assortiment. Ons concept is eigenlijk heel eenvoudig en te vergelijken met een appel,’ legt Anne-Marije uit. ‘Net als de veelzijdigheid van de Hollandse appel; fris, zoet, groot en klein, bieden onze spijzen en dranken een brede keuze aan smaken met herkenbare pure seizoensproducten van vooral lokale leveranciers.’ Dat de appel symbool staat voor dit nieuwe concept is niet toevallig. De Philharmonie bevindt zich op de vruchtbare grond van voormalige appelboomgaarden.

Los van de tijd

In het foodbook vind je geen hoofdstuk ontvangst, lunch of diner, want er zijn geen grenzen meer aan tijd. Wel chocolade met roze peperkorrels, oppeppende popcorn en Haarlemmer kruidcake, om alvast een tip van de sluier op te lichten. ‘Samen met de organisator van een evenement bieden wij gasten de keuze wat ze willen eten, ongeacht of ze vleesliefhebber, veganist of vegetariër zijn.’ Dus geen bitterbal meer? ‘Integendeel,’ klinkt het lachend. ‘We bieden zowel de betere bal uit de oven met kaas of groente aan als de onmisbare rund- of kalfsbitterbal. Voor ieder wat wils! Daarbij kan alles op elk moment van de dag geserveerd worden.’

(H)eerlijk en duurzaam

Ook bij de dranken gaat Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem terug naar de bron. Van Haarlems water, hét lekkerste kraanwater van Nederland, maken ze verfrissende cocktails met vers fruit en kruiden. Naast de bekende theesmaken bieden ze ook een geheel nieuwe ervaring aan: Fusion. Dit is een Haarlemse mix van gedroogde kruiden, vruchten en bloemen, geserveerd in warm water. ‘Mijn favoriet is Opa’s boomgaard,’ verklapt Anne-Marije. ‘Ik kan niet wachten om de favoriete smaken van onze gasten te ontdekken.’

Blader hier direct door het foodbook!

Door > Saskia van Muijlwijk

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!