Phantasialand onthult zakelijke eventlocatiesPhantasialand onthult zakelijke eventlocaties
Back Back Locaties

Phantasialand onthult zakelijke eventlocaties

14 maart 2019

De crew van Phantasialand beloofde ons Events-team een droomverblijf. Precies wat we nodig hadden, want tussen alle beurzen en nieuwjaarborrels door besloten een aantal van onze collega’s ook nog eens te verhuizen. Phantasialand? Daar waren we geen van allen nog geweest. Best vreemd, want dit prachtige attractiepark ligt iets meer dan 2 uur rijden vanaf Utrecht. Goed te doen, zeker met een overnachting in het viersterrenhotel Ling Bao in het vooruitzicht.

Zelfs voor bestuurders die met navigatie nog regelmatig verkeerd rijden, is Phantasialand makkelijk te vinden. Ons team werd ontvangen in het Aziatische themahotel Ling Bao. Gigantische ronde ramen en grote hoogtes deden niets af aan het intieme karakter van het kleurige, knusse interieur. Niet toevallig dat je hier al snel tot rust komt, want Ling Bao is helemaal Feng Shui.

Wie de voorkeur geeft aan Afrikaanse sferen, kan terecht in het exotische familiehotel Matamba. Originele Afrikaanse decoraties, speciaal voor Phantasialand vervaardigd, dragen bij aan een exotische beleving.

Perfectie, tot in de kleinste details

Via de aangrenzende tuin met terras staan we binnen een paar minuten in het attractiepark. Natuurlijk staan we te springen om ons af te laten schieten in Taron, de snelste multi-lanceerachtbaan ter wereld. Maar eerst zijn we razend benieuwd naar wat dit tot in detail verzorgde park aan zakelijke mogelijkheden te bieden heeft. Deuren die voor het grote publiek gesloten blijven, gingen speciaal voor ons open.

STOCK’s, robuust en veelzijdig

Muren van rode bakstenen, een robuuste bar, grote ramen in metalen sponningen en vintage details; in deze industriële locatie is plaats voor 450 gasten. Deze locatie heeft een flexibele inrichting en leent zich daardoor voor uiteenlopende evenementen; van seminars, congressen, vergaderingen en informatiemarkten tot diners en feesten.

QUANTUM, een onbeschreven doek

Het strak witte interieur van de foyer op de begane grond heeft iets magisch. Het lijkt een onbeschreven doek, waar jij met jouw event je eigen verhaal vertelt. De echte parel ligt verscholen achter twee deuren in deze foyer. Een gigantische conferentieruimte met een totale oppervlakte van 510 m2, uitgerust met geavanceerde AV, licht- en geluidsvoorzieningen. Het podium is modulair en de totale ruimte kan worden opgedeeld in twee tot vier kleinere zalen. De stoelen kunnen uit de zaal gehaald worden, waardoor deze ruimte ook geschikt is voor vele andere zakelijke evenementen, als beurzen, workshops en feesten.

Op de eerste verdieping bevindt zich een tweede foyer, met een geweldig uitzicht en een oppervlakte van 300 m2. Alles bij elkaar biedt de Quantum ruimte aan maximaal 1200 personen.

Gethematiseerde eventlocaties, theaters en vergaderzalen

Phantasialand beschikt naast STOCK’s en QUANTUM ook nog over de twee gethematiseerde eventlocaties ‘Wuze Town’ en ‘Marco Polo’, die plaats bieden aan respectievelijk 2.000 en 250 gasten. Wie de charme van een theater niet kan weerstaan, heeft hier vier opties; Wintergarten, Silverado Theatre, Arena de Fiesta en Schauspielhaus. De capaciteit varieert van 450 tot 1.250 personen. Voor vergaderingen biedt Phantasialand daarnaast nog 10 extra vergaderzalen van alle gemakken voorzien.

Tijd voor verwondering of liever een adrenalinekick

Natuurlijk kan ieder zakelijk evenement gecombineerd worden met een bezoek aan de vele unieke attracties en shows. Er is hier voor iedereen iets te beleven, of je nu rustig wil genieten of op zoek bent naar die echte adrenalinekick. Wij probeerden er natuurlijk zoveel mogelijk uit, voordat we ons klaarmaakten voor Fantissima, het hoogtepunt van de avond.

Dinnershow Fantissima

Tijdens Fantissima, de dinnershow van Phantasialand, wisselen zang, dans en unieke acts elkaar af, terwijl verfijnde gerechten de smaakpapillen entertainen. Niet alleen de gasten genieten hier, ook de talenten op het podium hebben zichtbaar plezier in deze geweldige show. Fantissima is Duitslands succesvolste dinnershow en m.u.v. van juli en augustus het gehele jaar te boeken.

Durf te fantaseren

Ongeacht welke locatie je kiest of wat voor evenement je wilt organiseren, het team van Phantasialand staat klaar met inspirerende ideeën. Van de inrichting van de locatie tot de catering en het entertainment, het wordt allemaal geregeld. Wie zijn fantasie hier de vrije loop laat, heeft hier alle mogelijkheden om gasten te verrassen. Wij waren in ieder geval onder de indruk. Door de gastvrijheid, het lekkere eten, de gedetailleerde decors en geweldige attracties, maar vooral door de vele, mooie eventlocaties.

Door > Saskia Leeuwis

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!