Petitie KHN bevat oproep aan Tweede Kamer voor steun Petitie KHN bevat oproep aan Tweede Kamer voor steun
Back Back Nieuws

Petitie KHN bevat oproep aan Tweede Kamer voor steun

11 februari 2021

Een petitie van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is in handen van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EKZ). De petitie van afgelopen december gaat over steun voor de horeca en is door 86.000 mensen ondertekent. De KHN presenteert woensdag 10 februari voor de horeca een andere mogelijkheid.

Oproep

De petitie van de KHN van december 2020 vraagt om meer steun en versnelling voor het heropenen van de horeca. De oorzaak ligt in de gevaarlijke situatie waarin de geldsteun van de overheid niet alle kosten volledig dekt. Ook de horeca kan nog lang niet opnieuw open. De petitie bevat een oproep aan de Tweede Kamer voor versteviging van de steunpakketten, waakzaamheid, bijsturing en een concreet perspectief voor het heropenen van horeca.

Alternatief

De KHN vindt de routekaart die minister De Jonge een week geleden liet zien over de versoepelingen voor kleine hoeveelheden besmettingen geen aannemelijk plan voor de horeca. De KHN heeft daarom een invulling gemaakt waarin staat omschreven hoe het voor de horeca wel beter kan. Het is een plan waarin de horeca kan heropenen waar verantwoord ondernemen van groot belang is. De alternatieve horecaroutekaart is woensdagmiddag aan de EZK van de tweede kamer geboden voor overleg. Met steun in de vorm van een motie van Klaas Dijkhoff voelt de KHN zich gesteund. Kamerleden Aartsen (VVD), Schonis (D66), Van Haga (FvD), Bruins (CU), Moorlag (PvdA) en Van der Lee (GroenLinks) waren aanwezig bij de overhandiging.

 

‘Wij hebben een concreet voorstel met weloverwogen invullingen voor een verantwoorde heropening van de horeca. We gaan ervan uit dat de motie van Dijkhoff wordt aangenomen - D66, CDA, CU, SGP en PVV steunen die motie immers - en dat er binnenkort een gesprek met het kabinet komt’, aldus KHN-voorzitter Robèr Willemsen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!