Back Back Nieuws

Peter Lute opent nieuwe evenementenlocatie EXPLORE

28 mei 2013
Peter Lute, bekend van LUTE Restaurant in Amstelveen en jurylid/presentator van Masterchef, heeft samen met zijn vrouw Marieke 16 mei de deuren geopend van een nieuwe evenementenlocatie in Muiden: EXPLORE.

Peter Lute: ‘De voormalige kruitfabriek in de historische vestingstad Muiden is omgebouwd tot een ruimtelijke en industriële locatie met een intieme touch. Daardoor is het mogelijk om vanaf 30 tot 1000 gasten een zelfde gevoel mee te geven. De historie is voelbaar en nog altijd zichtbaar door de prachtige hoge boogramen en bijzondere lichtinval. Omgeving, beleving, ambiance en smaak smelten samen in deze inspirerende venue.’

Culinaire invulling
Bij ontvangst stond een glas champagne klaar dat door de Piper Heidsick Champagne dames werd geserveerd. De DJ met saxofonist zorgden voor de muzikale invulling gedurende deze avond. De gerechten die geserveerd werden aan de honderden aanwezige gasten is van het niveau dat we van Lute gewend zijn. Het was de sashimi van tonijn met Yuzu marshmallow waarmee werd gestart, gevolgd door de gamba’s met Parmezaanschuim, scheermesjes met aardpeer en een cocktail van kalfswang en Hollandse asperges. Het dessert van Lambada aardbeien met kaffir lime panacotta en caramelpoeder maakte het geheel compleet.

Opening
De openingsact was een danseres gekleed in goud en gewikkeld in linten danste acrobatisch door de lucht op muziek. Daarna sprak Peter Lute zijn gasten toe. Het officiële moment bezegelde hij door het sabreren van een fles champagne met een vlijmscherpe sabel.

Volgende stap
Gedreven door nieuwsgierigheid en geleid door zijn zintuigen en intuïtie bouwden Peter & Marieke Lute de historische kruitfabriek ‘De Krijgsman’ om tot een evenementenlocatie.  Met ruim 10 jaar ervaring in Restaurant LUTE in Ouderkerk aan de Amstel maken zij met EXPLORE de zogenoemde volgende stap. Als onderdeel van LUTE breidt EXPLORE de eventmogelijkheden uit en is de locatie geheel of gedeeltelijk speciaal in te zetten voor evenementen.

Peter Lute: ‘Belangrijk is dat, naast de vele mogelijkheden en faciliteiten die EXPLORE biedt, het compleet wordt gemaakt door de persoonlijke aandacht van het team. Met een bron aan ideeën, innovatie en thema’s wordt met de gast meegedacht om een evenement tot stand te laten komen. Dit is waar EXPLORE zich onderscheidt; het biedt maatwerk met gevoel. EXPLORE biedt de gasten een totaalbeleving die zij niet snel zullen vergeten, en daar was deze grootse opening een goed voorbeeld van.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!