Pepijn Kuyper nieuwe directeur AmerpodiaPepijn Kuyper nieuwe directeur Amerpodia
Back Back Nieuws

Pepijn Kuyper nieuwe directeur Amerpodia

23 januari 2023

Pepijn Kuyper start per 1 februari als directeur bij Amerpodia, de organisatie achter de Rode Hoed, Felix Meritis en De Nieuwe Liefde in Amsterdam. Kuyper (44 jaar) volgt daarmee Clayde Menso op die vorig jaar is overgestapt naar Internationaal Theater Amsterdam als directeur. Kuyper was tot voor kort nog zakelijk directeur bij het Nederlands Film Festival.  Daarvoor werkte hij onder andere bij film- en muziektheater LantarenVenster in Rotterdam en filmtheater en debatcentrum LUX in Nijmegen. Sinds het vertrek van Menso in april 2022 is Mark de Kruijk tijdelijk aan het roer als interim-directeur. Met de komst van Kuyper is er nu een definitieve opvolger gevonden. 

Drie culturele podia

De Rode Hoed, Felix Meritis en De Nieuwe Liefde hebben ieder een bijzondere historische, culturele en monumentale functie in Amsterdam. De drie podia zijn sinds 2016 organisatorisch gebundeld in Amerpodia B.V., een dochteronderneming van Amerborgh, een beheermaatschappij met een aanzienlijke portefeuille in kunst, cultuur en media.

De ambitie van Amerpodia is om de drie podia een nog steviger positie in het nationale maatschappelijke en culturele leven te geven en hen te laten groeien tot toonaangevende centra in Nederland, waar kunst, reflectie, ontmoeting en debat over actuele thema’s samenkomen. 

Stef Collignon, directeur Amerborgh: ‘Ik ben blij dat we Pepijn bij Amerpodia mogen verwelkomen. Met zijn brede achtergrond en ervaring in de Nederlandse cultuursector en zijn persoonlijke affiniteit met de inhoud en ambities van onze podia zal hij een belangrijke impuls geven aan de groei en ontwikkeling van de organisatie. Ik kijk zeer uit naar zijn komst.’ 

Hedendaagse broedplaatsen

Pepijn Kuyper: ‘De cultuurhuizen verenigd binnen Amerpodia kennen een rijke historie en staan middenin de samenleving met een breed en divers programma. Het zijn broedplaatsen waar publiek, (jonge) makers en innovators actief kunnen deelnemen en over grenzen mogen gaan. Dergelijke plekken zijn zeer nodig - zeker in deze tijd. Ik kijk er enorm naar uit om samen met het team van Amerpodia verder te bouwen aan de ontwikkeling van deze bijzondere plekken. We zetten de deuren wagenwijd open voor mensen die kansen zien en verschil willen maken!’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!