The Passion trekt Europa in met Duitse editieThe Passion trekt Europa in met Duitse editie
Back Back Nieuws

The Passion trekt Europa in met Duitse editie

21 januari 2020

Producent Mediawater kondigt samen met RTL Duitsland een Duitse editie van het succesvolle tv-evenement aan. Op 8 april is de stad Essen het toneel van de allereerste Die Passion. Het format en de uitvoering zijn gelijk aan Nederland, maar dan met bekende Duitse artiesten, die het paasverhaal met behulp van de mooiste Duitstalige nationale popsongs tot leven brengen. Het evenement wordt primetime live uitgezonden op RTL in Duitsland. Die Passion wordt geproduceerd door Mediawater in samenwerking met coproducent Kimmig Entertainment. 

Uniek muziekevenement

The Passion, in ons land uitgezonden door de EO en KRO-NCRV, vertelt tijdens een groots en uniek muziekevenement over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus en vindt dit jaar voor de tiende keer plaats in Nederland. Met jaarlijks miljoenen kijkers en tienduizenden bezoekers is het een van de meest impactvolle Nederlandse producties. Meerdere landen hebben belangstelling getoond om een nationale versie te organiseren. Dit resulteerde in 2016 al in The Passion New Orleans en nu volgt een Duitse editie. Daarnaast zijn er gesprekken gaande met producenten en zenders in Frankrijk en Hongarije. 

Gezamenlijke droom

Producent Mediawater is enthousiast over de eerste Duitse editie van Die Passion. CEO en creatief directeur Jacco Doornbos: ‘Ik ben erg blij dat we een deel van de 83 miljoen inwoners van Duitsland kennis kunnen laten maken met Die Passion. Samen met RTL hopen we dat Die Passionheel veel kijkers op een positieve manier zal raken, dat is onze gezamenlijke droom. We waarderen het zeer dat RTL heeft gekozen voor een inhoudelijk TV-evenement als Die Passion. En wie weet volgen na Duitsland meer Europese landen.’

Nederlandse omroepen

Omroepen EO en KRO-NCRV zijn verheugd dat het verhaal van The Passion ook in Duitsland op primetime te zien zal zijn. EO directeur Arjan Lock: ‘Dat het land van Luther nu ook start met The Passion vind ik bijzonder. Wij weten inmiddels hoeveel impact deze moderne vertolking van het lijdensverhaal van Jezus heeft. Dat wens ik Duitsland ook toe.’ Peter Kuipers, directievoorzitter KRO-NCRV vult aan: 'In Nederland zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor ons 10-jarig jubileum en om dan het nieuws te brengen dat The Passion ook naar Duitsland gaat geeft extra feestvreugde. Het verhaal van The Passion, over liefde en omkijken naar elkaar zet mensen in beweging. Ik hoop van harte dat dit ook gaat gebeuren bij onze oosterburen.’ 

Duitse productie

Producenten Fleur van Helden en Jacco Doornbos van Mediawater produceren samen dit jaar niet alleen in Nederland de tiende editie, maar parallel hieraan met coproducent Matthias Alberti van Kimmig Entertainment ook de Duitse editie van The Passion. ‘Het is flink aanpoten, maar geweldig om te doen. Gelukkig kunnen we bij beide live uitzendingen aanwezig zijn omdat de Nederlandse editie een dag later plaatsvindt dan de Duitse en Essen niet ver bij Roermond vandaan ligt’, aldus Fleur van Helden. 

Beeld: Willem Jan de Bruin

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!