Partnership ALDA en InsomniacPartnership ALDA en Insomniac
Back Back Nieuws

Partnership ALDA en Insomniac

19 oktober 2018

De Nederlandse dance-organisator ALDA wil verder uitbreiden naar andere delen van de wereld. Om die groeiambities te kunnen realiseren, heeft het bedrijf een verregaand partnership afgesloten met Insomniac, een onderdeel van Live Nation. Deze gerenommeerde partij uit de Verenigde Staten neemt 50 procent van de aandelen van ALDA over.

ALDA krijgt hiermee de mogelijkheid om met eigen succesvolle evenementen en brands voet aan de grond te krijgen in de Verenigde Staten. Andersom ziet Insomniac volop kansen op de Europese markt en willen beide partijen voortaan samen optrekken in Azië. 'Wij zien het partnership met Insomniac als dé kans om nieuwe en bestaande dance-concepten naar de verste uithoeken van de wereld te brengen', vertelt Allan Hardenberg, CEO van ALDA.

AMF

ALDA ontwikkelde de afgelopen elf jaar tal van succesvolle dance-concepten, zoals The Flying Dutch, A State of Trance, New Horizons Festival, Armin Only, We Are Connected, A day at the Park en AMF, het grootste indoor festival van ADE dat aanstaande zaterdag in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA z'n zesde editie zal beleven. 'We willen verder groeien en fans over de hele wereld onvergetelijke ervaringen geven', aldus Hardenberg. 'Voor die torenhoge ambitie hebben we een sterke partner nodig. Ik ben er dan ook trots op om vandaag te mogen aankondigen dat we met Insomniac een samenwerking hebben gesloten die dit mogelijk gaat maken.'

Grootste dance-organisator van Noord-Amerika

In de 25 jaar dat Insomniac nu bestaat, organiseerde het al meer dan 2000 festivals, concerten en clubavonden over de hele wereld. Het bekendste concept van Insomniac is Electric Daisy Carnival (EDC) in Las Vegas, het grootste muziekfestival van Noord-Amerika dat in drie dagen meer dan 400.000 bezoekers trekt. Edities van EDC worden inmiddels ook in andere landen georganiseerd, waaronder Japan, China en Mexico. Daarnaast is Insomniac onder meer bekend van Escape: Psycho Circus, het grootste Halloween dance festival ter wereld. Ook organiseert het Beyond en Nocturnal Wonderland.

Wereldwijde dekking

Oprichter en directeur van Insomniac is Pasquele Rotella. Om de samenwerking met ALDA aan te kondigen, is hij dinsdag in Nederland. Rotella erkent de enorme kennis die ALDA de afgelopen jaren heeft opgebouwd bij het organiseren van dance-concepten. Samen hebben de twee bedrijven straks een wereldwijde dekking van lokale promotors en andere partners. 'De mensen van ALDA zijn eersteklas evenementproducenten die weten hoe ze een goed verhaal vertellen en emotionele contacten kunnen leggen met het publiek', aldus Rotella. 'Door ons nu te verenigen, kunnen we nieuwe dance-concepten van topniveau naar alle uithoeken van de wereld brengen.'

Over het bedrag dat met de samenwerking is gemoeid, doen de partijen geen uitspraken. ALDA en Insomniac blijven onafhankelijk opererende organisaties.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!