Partnerschap voor de natuurPartnerschap voor de natuur
Back Back Locaties

Partnerschap voor de natuur

17 september 2018

Diergaarde Blijdorp is de best bezochte dierentuin van Nederland, met circa 1,5 miljoen bezoekers per jaar. Tevens is het een officieel erkende botanische tuin. Naast bijzondere dier- en plantensoorten die worden gepresenteerd in een zo natuurlijk mogelijke omgeving, herbergt de Diergaarde ook 21 rijksmonumenten. Door partner te worden van Diergaarde Blijdorp steun je als bedrijf de diergaarde en draag je bij aan natuurbehoud.

Blijdorp zet zich in voor het beschermen en behouden van de natuur. Duurzaamheid en educatie staan hierbij hoog in het vaandel. Er wordt getracht zoveel mogelijk mensen bewust te maken en te inspireren om de natuur te behouden door een bijzondere natuurbeleving te bieden; een fijne en leerzame dag uit in een groene omgeving! Blijdorp neemt deel aan diverse fokprogramma's voor bedreigde diersoorten en ondersteunt wereldwijd natuurbehoudsprojecten.

Duurzaamheiddoelstellingen realiseren

Naast maatwerk, zijn er diverse categorieën van partnerschappen. Dieradoptanten zijn bedrijven die d.m.v. de adoptie van een dier of bomen en planten (uit onze botanische collectie) een financiële bijdrage leveren aan de dier- en plantenverzorging. Dit zijn met name bedrijven die een duurzaamheidsdoelstelling nastreven of op ideële gronden een bijdrage willen leveren aan het voortbestaan van een soort. Op dit moment worden alle dieradoptanten in de Diergaarde vermeld op de sponsorwand bij de entree Oceaniumzijde, de ‘vogelwand’. De dieren worden overigens niet letterlijk geadopteerd, want ze blijven in de Diergaarde. Van het gesponsorde adoptiegeld gaat 20% naar natuurbehoudsprojecten in de vrije natuur via het Blijdorp-Natuurbehoudsfonds.

Er zijn ook bedrijven die in natura sponsoren door het schenken van voer, medische apparatuur voor de veterinaire kliniek of duurzaam verrijkingsmateriaal voor onze dieren. De Gemeente Rotterdam levert bijvoorbeeld houtsnippers voor onze houtkachel. De Vereniging Vrienden van Blijdorp maakt het mogelijk om onze verblijven te onderhouden en te vernieuwen dankzij de bijdrage van hun leden en gelden van particulieren die Blijdorp een warm hart toedragen.

Netwerken met gelijkgestemden

Bedrijven die de Diergaarde benaderen willen zich graag verbinden met een Rotterdams icoon, als Blijdorp. Zichtbaarheid en herkenbaarheid van hun merk, naast ‘iets terug willen doen voor de samenleving’ zijn de belangrijkste motieven voor een samenwerking of sponsoring. Er zijn diverse aantrekkelijke tegenprestaties, afhankelijk van het gesponsorde bedrag en de samenwerkingsvorm. Tot de mogelijkheden behoren: dagjes uit voor de (gezinnen van) medewerkers of personeelskorting bij aanschaf van een abonnement, een meet & greet met de verzorger van het geadopteerde dier, vermelding van het partnerschap in de tuin en soms zelfs speciale Zoomeravonden. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor zakelijke evenementen, trainingen en beschikt Blijdorp over prachtige vergaderlocaties. Om partners en sponsors in het zonnetje te zetten, worden diverse netwerkbijeenkomsten georganiseerd. Een mooie gelegenheid om het zakelijke netwerk van de organisatie te verbreden en andere partners te ontmoeten die de Diergaarde een warm hart toedragen.

Mogelijk maken!

Kortom zonder sponsoring was er heel veel niet mogelijk geweest. Samenwerkingsvormen worden echter steeds meer strategisch van aard, waarbij beide partijen elkaar versterken qua boodschap, merk en filosofie. Bijvoorbeeld samen met energiebedrijven en gespecialiseerde organisaties de Diergaarde verder verduurzamen of de monumentale gebouwen een toekomstbestendige en innovatieve bestemming geven. Samenwerken met NGO’s om het verhaal van bedreigde diersoorten onder de aandacht te brengen bij de bezoekers van de diergaarde om zo een positieve bijdrage te leveren aan natuurbehoud. Daarnaast het gebruik maken van elkaars expertise bij het opzetten en uitvoeren van toegepast onderzoek. Voor de toekomst worden vele mogelijkheden gezien om de missie van natuurbehoud en educatie verder vorm te geven.

Informeer eens naar de mogelijkheden (0900-1857) of kijk op www.diergaardeblijdorp.nl

Door > Constance Alderlieste

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!