Back Back Nieuws

Parkeren vaak de achilleshiel van een evenementenlocatie

29 februari 2016
Bij de zoektocht van een bedrijf naar een locatie voor hun evenement staat bereikbaarheid en parkeren zonder uitzondering in de top 3 van criteria waarop men uiteindelijk een locatie selecteert. Slechte bereikbaarheid of beperkte parkeermogelijkheden zijn één van de hoofdredenen om uit te wijken naar alternatieve plekken. 

Kiest men uiteindelijk toch voor een locatie met beperkte parkeerfaciliteiten, gewoon omdat de plek uniek is, dan merkt dat uiteindelijk alsnog in een opkomst. Gasten laten verstek gaan omdat men opziet tegen het zoeken naar een parkeerplaats in een omgeving waar men mogelijk niet bekend is. 

Toevoeging aan beleving
Het is daarom begrijpelijk dat steeds meer evenementenlocaties haar gasten de mogelijkheden van valet parking, een shuttle service of parkeerbegeleiding bieden. Soms zelfs zonder hier meerkosten voor te berekenen. Dergelijke oplossingen stellen de locatie immers in staat om concurrerender te zijn naar evenementenlocaties die wel over parkeerfaciliteiten beschikken. Bovendien wordt een dergelijke service door bedrijven gezien als een toevoeging van positieve beleving aan hun evenement. 

Adviserende rol
D&B The Mobility Group heeft ruim 20 jaar ervaring met evenementen en - met 82.000 geparkeerde auto’s in 2015 - is zij marktleider voor wat betreft valet parking in Nederland. 'Wij begrijppen dat de eerste indruk van een evenement belangrijk is. En je wil niet dat deze begint met het zoeken naar een parkeerplaats', zo vertelt Filip Cwiklinski, Sales Manager bij D&B The Mobility Group. 'Als ik dus met een potentiële opdrachtgever aan tafel zit, ben ik eigenlijk meer bezig met het geven van advies en het meedenken over het mobiliteitsvraagstuk, dan met het binnenhalen van een deal'. 

Over D&B The Mobility Group 
D&B The Mobility Group is gevestigd in Amstelveen en biedt haar klanten kwalitatief hoogwaardige parkeer- en vervoeroplossingen. Of het nu gaat om chauffeursdiensten, valet parking, parkeerbegeleiding, shuttle services of het volledig uit handen nemen van alle mobiliteitsactiviteiten rondom een event.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!