Back Back Nieuws

Park Hotel Amsterdam sluit aan bij WORLDHOTELS

17 december 2009
Het Park Hotel in Amsterdam, in juni uitgeroepen tot beste zakenhotel van ons land, heeft zich aangesloten bij de internationale hotelgroep voor zelfstandige hotels WORLDHOTELS. Om velerlei redenen.

‘Om onze ambitieuze doelstellingen te realiseren, onze naam in het buitenland onder de aandacht te brengen en het aantal overnachtingen te laten stijgen is aansluiting bij een internationale hotelgroep noodzakelijk. WORLDHOTELS is voor onze de beste keuze. De organisatie biedt ons wereldwijde marketing-, sales-, distributie-, e-commerce en trainingsmogelijkheden en opent voor ons nieuwe deuren. Bovendien profiteren we nu van het reserveringsysteem van WORLDHOTELS waarmee wij alle electronische boekingskanalen kunnen bedienen.’ aldus Bram van der Hoek, algemeen directeur.

 

En de CEO van WORLDHOTELS Robert Hornman laat weten: ‘Het Park Hotel is met zijn perfecte centrale locatie, de ambiance, de geboden faciliteiten en niet op de laatste plaats vanwege zijn trendy restaurant, lounge en bar MOMO een prachtige aanvulling op ons portfolio in Nederland’.


 

Renovatiekosten: 17 miljoen

Het Park Hotel onderging de afgelopen twee jaar een grondige renovatie waar een investering van 17 miljoen euro mee gemoeid ging. Het grootste boetiekhotel van Amsterdam bevindt zich in het centrum Amsterdam met ondermeer het Leidsplein, het Museumplein en de P.C. Hooftstraat op loopafstand. Het hotel telt 189 kamers en suites, een business centre, een fitness ruimte, negen vergaderzalen inclusief board rooms,  een private dining, een parkeergarage, diverse winkels en een kapper.

 

600 boeken

Bijzonder zijn de zogeheten ‘Living Room’ – een trendy zitgedeelte in de lobby met een open haard- en een bibliotheek met meer dan 600 boeken in diverse talen. Recentelijk is The Gallery Zone geïntroduceerd, een ruimte waarin kunstexposities plaatsvinden.

Lezers van het Britse zakenreismagazine ‘Business Destinations’ riepen in juni 2009 het Park Hotel uit tot het beste zakenhotel van Nederland.

 

 

Met de aansluiting van het Park Hotel komt het aantal bij WORLDSHOTELS aangesloten in ons land op veertien. Totaal zijn er 450 affiliates op 250 bestemmingen, verspreid over 65 landen.

 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!