Park, Bike & SailPark, Bike & Sail
Back Back Nieuws

Park, Bike & Sail

28 juni 2023

Komend weekend vindt de zesde editie van Sail Den Helder plaats en dit jaar stapt MOBIAN aan boord. Bezoekers van het meerdaagse evenement kunnen vier dagen lang gratis gebruikmaken van MOBIAN’s Park & Bike service. De uitkomst van een innovatieve samenwerking tussen bereidwillige partijen om bezoekers van Sail Den Helder een duurzame vervoersoptie aan te kunnen bieden.

Mobiliteitsplan

Parkeren op afstand en op de fiets naar de haven van Den Helder. De drukbezochte Sail dagen vragen om een goed mobiliteitsplan. ‘Een belangrijke doelstelling van Sail Den Helder ‘23 is het organiseren van een zo duurzaam mogelijk evenement’, vertelt Jeroen Franken, Director Sail Den Helder. ‘In onze zoektocht naar duurzame invulling van het mobiliteitsplan wees de provincie Noord-Holland ons op de ervaringen van Park & Bike bij de Dutch GP in Zandvoort. Zo is het contact met MOBIAN ontstaan. We leunen op de expertise van MOBIAN en onze verwachtingen zijn hooggespannen’, aldus Franken.

Duurzaam commitment

‘Een mooie samenwerking is ontstaan’, legt Joost Smit uit, Head of Events bij MOBIAN. ‘Met Park & Bike streven we naar het bereikbaar houden en het verduurzamen van grote publieksevenementen. Bezoekers een zo makkelijk en groen mogelijke reis aan te bieden om een evenement zorgeloos te bereiken. Steeds meer organisaties en gemeenten kloppen bij ons aan. Tijdens de gesprekken met de organisatie van Sail Den Helder bleek de wil en het commitment voor een duurzaam SDH23 groot en konden we elkaar goed vinden in dit streven. Samen met de gemeente Den Helder besloten we te kijken naar de mogelijkheden en is het dankzij hard werken en een goede wil van alle partijen gelukt om de Park & Bike service gratis aan te kunnen bieden aan de bezoekers van SDH23. Zo boek je op het online platform van MOBIAN ook voor Sail Den Helder met gemak vooraf een parkeerplek inclusief deelfiets’, vervolgt Smit. 

Innovatieve oplossingen

Met een verwacht aantal van 220.000 bezoekers eind juni en begin juli zal het een drukbezochte festiviteit worden. Een goed en duurzaam mobiliteitsplan is dan ook steeds gewichtiger voor het organiseren van een groot publieksevenement. Duurzaam betekent meer en meer autoluw, uitstootvrij en innovatieve mobiliteitsoplossingen. ‘Alle shuttlebussen lopen op biodiesel, ons interne transport is voornamelijk met elektrische auto's, onze vrijwilligers kunnen een fiets te leen krijgen en we hebben dus het Park & Bike plan van MOBIAN geïntroduceerd’, vertelt Franken.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!