
Van 10 t/m 13 maart staat historische landgoed Parc Broekhuizen in het teken van Dinner at the Parc: een exclusief 4-daags gastronomisch evenement waarbij de meest invloedrijke chefs van over de hele wereld op onnavolgbare wijze hun culinaire kunsten vertonen. Tien van 's werelds meest vooraanstaande chefs – totaal goed voor 20 Michelinsterren – zullen samen met Parc Broekhuizens’ eigen topchef Marco Westmaas hun signaturen dishes bereiden. Het event wordt afgesloten met een Kitchen Party op maandag 13 maart, waarbij maar liefst negen top-chefs op één avond in de keuken van Parc Broekhuizen samenkomen om hun unieke stijl, smaak en beleving te laten proeven aan hun gasten.
Programma 10 t/m 13 maart 2017
Vrijdag 10 maart
19:00: Welcome drinks by Billecart Salmon Champagne
20:00: Opening dinner featuring Ian Kittichai & Marco Westmaas
Zaterdag 11 maart
19:00: Welcome drinks by Billecart Salmon Champagne
20:00: Special Dinner featuring Heinz Beck*** & Marco Westmaas
Zondag 12 maart
19:00: Welcome drinks by Billecart Salmon Champagne
20:00: 4 hands dinner featuring Paolo Casagrande*** & Marco Westmaas
Maandag 13 maart
13:00: Lunch featuring Paolo Casagrande*** & Marco Westmaas
13:00 - 17:00: Résidence Wijnen, Wine-tasting for professionals [invitation only]
17:00 - 19:00: Rosé wines tasting & degustation
19:00: Welcome drinks by Billecart Salmon Champagne
20:00: Kitchen Party featuring Sven Elverfeld***, Jacob-Jan Boerma***,Martin Klein**, Moshik Roth**, Jannis Brevet**, Dieter Koschina** Matteo Ferrantino en Ian Kittichai & Marco Westmaas
Unieke wijnen
Gedurende deze dagen worden er eveneens meer dan 150 unieke wijnen van bekende huizen en net ontdekte domeinen van over de hele wereld gepresenteerd door wijnleverancier Résidence Wijnen. Voor het volledige programma en reserveringen: dinnerattheparc.com
Over Parc Broekhuizen
Na een restauratie van bijna 2 jaar werd in december 2016 het authentieke landgoed Parc Broekhuizen in Leersum heropent. De buitenplaats ademt een rijke geschiedenis uit, maar binnen is het modern en verrassend intiem. Zowel de restaurants, één van de vijf diverse vergaderzalen of de 22 luxueuze suites. Parc Broekhuizen heeft 2 restaurants: Voltaire (in het hoofdhuis) en Yard (nog te realiseren), waarover chef-kok Marco Westmaas de scepter zwaait. Restaurant Voltaire heeft een moderne wereldkeuken waarin seizoensproducten en lokale ingrediënten de boventoon voeren. Restaurant Yard opent naar verwachting in het voorjaar. Alles wordt hier straks op houtskool bereid. Bij Parc Broekhuizen komt alles bij elkaar: een inspirerende omgeving (het landgoed wordt omringd door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug), een prachtig historisch verhaal dat terugvoert tot eind 18e eeuw en bovenal een culinaire beleving voor iedereen die van innovatieve gerechten van hoogwaardige kwaliteit houdt.
Dinner at the Parc is tot stand gekomen in samenwerking met Hunter & Hedges, en wordt mede mogelijk gemaakt door: Jaguar & Land Rover – Hanos – Jan van As – Koppert Cress – Big Green Egg – Delta Horeca – Vanilla Venture – Coravin – Bragard – Iskilde – Mono – Sweet Creations – The Gouden Ton – Swinckels – The Fat Lady Opera