Back Back Nieuws

A Parade of People, Peace, Parties and Performances nemen Amsterdamse theaters over

30 juli 2015
Het Manifeest - A Parade of People, Peace, Parties and Performances - neemt op zaterdagnacht 19 september 2015 Amsterdamse theaters en culturele podia over. Op meer dan 10 locaties in en rondom het centrum worden iconen, organisaties en artiesten uitgedaagd om te manifeesten voor de vrede. Het Manifeest wil op ongedwongen wijze bewustwording creëren over vrede. Amuseren is het nieuwe protesteren. De kaartverkoop 28 juli gestart.

Nacht van de Vrede
Het festival is de eerste editie van de vernieuwde Nacht van de Vrede; een initiatief van Vredesorganisatie PAX. Het Manifeest wordt gehouden in de Vredesweek, die plaatsvindt van 19 tot en met 27 september. Schrijvers, dj’s, kunstenaars, zangers en andere prominente Amsterdammers zijn gevraagd om te manifeesten. Dit resulteert in een gevarieerd programma, dat bezoekers langs theaters en andere locaties in Amsterdam leidt.

Locaties en programma
Entertainment en verdieping wisselen elkaar af tijdens Het Manifeest. Bezoekers kunnen bij inspiratieplatform Krooks in Stadsschouwburg Amsterdam luisteren naar een eye opener talk van de controversiële kunstenares TINKEBELL. In Compagnietheater is het feest met Cirque Excentrique. De Kring opent de deuren voor een expo van Israëlische kunstenaars en geeft nachtegaaltjes de microfoon voor Peace Karaoke. In De Nieuwe Liefde kijken bezoekers eerst naar dans, waarna ze zelf kunnen dansen met artiestencollectief Kiss Escort. Kortom; Het Manifeest laat op amuserende wijze de vredesklok luiden.

Een voorproefje? Bekijk hieronder de teaser van Het Manifeest:
 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!