Back Back Nieuws

Parade Amsterdam tweede officiele Veilig Drinkwater Locatie

11 augustus 2015
De Parade, het rondreizende theaterfestival met haar theatertenten, barren, restaurants en artiesten is het tweede evenement in de pilotreeks naar een landelijk keuringscertificaat voor drinkwater. Het startschot werd eerder gegeven bij dancefestival Welcome to the Future.

De Parade heeft een zeer duurzaam karakter en voorziet haar bezoekers al jaren van veilig kraanwater in plaats van water in flesjes. Als pilot voor het in ontwikkeling zijnde keurmerk Veilig Drinkwater Locatie wordt de tijdelijke waterinfrastructuur van de Parade onafhankelijk  beoordeeld door keuringsinstituut Kiwa. Het keurmerk biedt vertrouwen aan overheidsinstanties, evenementenorganisaties en niet te vergeten de consument dat het water op een evenement veilig en dus drinkbaar is.

Dubbel en dwars
'Het Nederlandse kraanwater is erg lekker en behoort tot de wereldtop. Daarom schenken we sinds 2012 geen 'flessenwater' meer, maar drinken onze bezoekers kraanwater. Het vergt meer investering en organisatie, maar deze duurzame oplossing is die moeite dubbel en dwars waard', zegt Nils Mevius, horecabeleid de Parade.

Professionalisering van evenementen
Volgens initiatiefnemer MTD is er een professionaliseringsslag gaande binnen de evenementenwereld. Hans Verhoeven, directeur MTD: ‘Er ontstaan samenwerkingsverbanden zoals de VVEM (Vereniging van Evenementen Makers) maar ook de uitvoering van een evenement moet aan steeds hogere eisen voldoen zoals: tribunes, voedsel, tenten en water. Het keurmerk geeft de zekerheid dat de drinkwaterinstallatie onafhankelijk getoetst (Kiwa) en gewaarborgd is. Dit wil niet zeggen dat het water eerder niet veilig was, maar door het keurmerk zijn bezoekers nu gegarandeerd  van veilig drinkwater op een evenement’.

Kiwa Keurmerk 
De beoordelingsrichtlijn van Kiwa, die de basis zal vormen voor het keurmerk,  richt zich op de uitvoering van het proces door bedrijven die tijdelijke drinkwaterinstallaties ontwerpen, aanleggen, in gebruik stellen en beheren. Waterinstallateurs van tijdelijke locaties die volledig voldoen aan de nieuwe Kiwa-beoordelingsrichtlijn voor tijdelijke drinkwaterinstallaties kunnen het onafhankelijke keurmerk aanvragen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!