Papendal bestaat 50 jaar!Papendal bestaat 50 jaar!
Back Back Nieuws

Papendal bestaat 50 jaar!

10 mei 2021

Ter ere van de 50e verjaardag van Papendal, is op 7 mei in aanwezigheid van een beperkt gezelschap een kunstwerk onthuld, gemaakt door Paul Raats, dat het 50-jarig bestaan van Papendal symboliseert.

Icoon voor de topsport

In de afgelopen 50 jaar is Papendal uitgegroeid van Sportcentrum naar (inter)nationaal icoon voor de topsport. Inmiddels is Papendal niet alleen hét Olympisch Trainingscentrum van Nederland, maar speelt ook het hotel een belangrijke rol in de ontwikkeling van het terrein. Ook vestigen zich steeds meer sportbonden en sportgerelateerde bedrijven zich op dit bosrijke terrein.

Opening in 1971

Al sinds de feestelijke opening door prinses Beatrix in 1971 is Papendal continu in ontwikkeling. Met als belangrijkste focus: het groter maken van de (top)sport door middel van het investeren in de groei van topsporters zodat de sporter zijn of haar talent op alle mogelijke vlakken kan ontplooien. In de afgelopen jaren heeft dit geresulteerd in talrijke mooie sportmomenten, medailles met een verhaal en de uitgesproken ambitie om, in samenwerking met NOC*NSF en andere TeamNL centra, Nederland als sportland op de kaart te zetten.

Hotel- en Congrescentrum

Naast alle sportprestaties en ambities heeft Papendal ook een duidelijke focus op het verder ontwikkelen van het Hotel- en Congrescentrum en het evenemententerrein. Ook verwelkomen wij steeds nieuwe sportbonden en (sportgerelateerde) bedrijven als huurders, blijven wij onze sportvoorzieningen en overige faciliteiten ontwikkelen en breiden wij uit als er kansen zich voordoen. Alles om uit te kijken naar een duurzame toekomst waar Papendal op innovatieve wijze haar steentje aan wil bijdragen.

WK BMX

Een voorbeeld van een toonaangevend evenement tijdens het jubileumjaar is het WK BMX dat van 14 t/m 22 augustus op Papendal wordt gehouden. Het zwaartepunt van de jubileumfestiviteiten ligt in het twede gedeelte van 2021 met onder andere een bijeenkomst voor (oud)medewerkers en (oud) topsporters tijdens de WK BMX en, als de coronamaatregelen het toelaten, een ‘Open Papendal-dag’ op 9 oktober. Papendal is trots op wat ze hebben bewerkstelligd en hoopt een ieder weer gauw te zien op Papendal. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!