Back Back Nieuws

Panama speelt in op groei congresmarkt

30 oktober 2013
Met de bouw van een gloednieuw congrescentrum (zie foto) speelt Panama in op het groeiende aantal internationale congressen en conferenties. Het Midden-Amerikaanse land heeft daarnaast het Panama Convention Bureau opgericht, met als doel MICE toerisme te stimuleren. Panama wil, naast Mexico, Brazilië en Argentinië, een belangrijke MICE-bestemming worden in Latijns-Amerika.

Meer congressen en conferenties
Het aantal congressen en conferenties dat wordt gehouden in Latijns-Amerika is in de afgelopen drie jaar verdrievoudigd. Dat blijkt uit cijfers van de International Congress and Convention Association (ICCA). De regio staat garant voor 10% van de wereldwijde congresmarkt. In 2011 was Panama gastland voor 66 internationale conferenties en in 2012 voor ruim 126. Dat is bijna een verdubbeling van het aantal. Ook 2013 verwacht het Midden-Amerikaanse land af te sluiten met een forse stijging.

Amador Convention Center
Panama bouwt een gloednieuw congrescentrum in Panama City, vlakbij de Miraflores locks van het Panama kanaal en het nieuwe Biomuseum. Het gebouw aan de Amador Causeway heeft een oppervlakte van 57.000 m2, met een openlucht auditorium, 16 vergaderzalen, een theater en een amfitheater met ruimte voor 2.000 gasten. Ook is er een tentoonstellingsruimte van 15.000m2 en meerdere restaurants. Naar verwachting is het megaproject afgerond in het voorjaar van 2014.

Van en naar Panama 
KLM vliegt zeven keer per week rechtstreeks naar Panama City, binnen 11 uur. Diverse luchtvaartmaatschappijen (bijvoorbeeld Delta, United en Continental Airlines) vliegen op Panama City met één overstap.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!