Back Back Nieuws

Pampus Exclusief: forteiland zakelijke evenementen

11 december 2007
Stichting Pampus, Zuydwal Catering en OCC Yachting Business Events bundelen krachten onder de naam Pampus Exclusief. Het bekende Forteiland Pampus is het komend jaar exclusief te huur voor exclusieve, zakelijke evenementen. Na een lang voorbereidingstraject is Pampus Exclusief nu van start gegaan.

Ga naar de 11 foto's

Ga naar de 11 foto's in diashow

De afgelopen jaren vormde Pampus regelmatig het decor voor een aantal evenementen. Evenementen waar de organiserende partijen Stichting Pampus, Zuydwal Catering en OCC Yachting Business Events dusdanig enthousiast over zijn dat zij besloten de krachten te bundelen. Onder de naam Pampus Exclusief willen zij heel zakelijk Nederland de kans geven het Pampus-gevoel te ervaren.

Het overkappen van de droge fortgracht voor een chique diner voor duizend gasten, het charteren van een helicopter of watervliegtuig voor het vervoer van de gasten, de organisatie van een grootschalige zeilregatta onder Pampus.

Het organiseren van een evenement op een eiland is complex. Een eiland dat zowel Rijksmonument is als geplaatst op de Werelderfgoedlijst van Unesco brengt veel facilitaire beperkingen en een complexe logistiek met zich mee. Maar met ieder hun eigen expertise weten Zuydwal Catering, Stichting Pampus en OCC Yachting Business Events deze problemen stuk voor stuk te elimineren.

Het in het IJmeer gelegen Forteiland Pampus is het meest bekende onderdeel van de ‘Stelling van Amsterdam’. Eens was het een machtig fort dat de monding van het IJ moest beschermen tegen mogelijke vijanden. Nu is het fort met haar mysterieuze gangen, robuuste kamers en de droge fortgracht nog steeds een indrukwekkend bouwwerk. Het forteiland Pampus is een Rijksmonument en als onderdeel van de Stelling van Amsterdam geplaatst op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Stichting Pampus is als eigenaar van het eiland zonder overheidssubsidies afhankelijk van inkomsten van museale bezoekers, recreanten en evenementen. Al vele jaren verzorgt Stichting Pampus museale rondleidingen op het eiland voor de jaarlijkse circa 40.000 bezoekers en watersportrecreanten. Stichting Pampus is samen met Zuydwal Catering eigenaar van het in 2005 op Pampus gebouwde ontvangstcentrum en Restaurant Hollands Licht.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!