Back Back Nieuws

Pakhuis de Zwijger in september open

19 juni 2006

September 2006 opent Pakhuis de Zwijger in Amsterdam zijn deuren met een café/restaurant, diverse zalen, radio- en tv-studio’s en mediawerkplaatsen. Bovendien zal het pakhuis aan de Piet Heinkade waar de Jan Schaefferbrug naar het Java-eiland doorheen gaat, de kantoren huisvesten van Cultuurfabriek, Waag Society, het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Salto Omroep Amsterdam.
Cultuurfabriek is straks verantwoordelijk voor de exploitatie, programmering en verhuur van de zalen en de horecafaciliteiten. Naast een grote zaal met een capaciteit van 300 - 600 personen, zijn er nog drie kleine zalen en een exporuimte in het gebouw.


De programmering zal divers en multidisciplinair zijn (met name gericht op media, stadscultuur en ondernemerschap) met onder andere concerten, exposities, debatten, conferenties, voorstellingen, clubavonden en festivals. In het pakhuis worden vanuit de studio’s van Salto 24 uur per dag radio- en tv-programma’s gemaakt die via de kabel te bekijken en te beluisteren zijn. Waag Society start in Pakhuis de Zwijger een nieuw initiatief onder de naam Mediagilde ter ondersteuning van de ontwikkeling van creatief talent en ondernemerschap op het gebied van ICT en nieuwe media.


Het monumentale gebouw aan de zuidoever van het IJ -in de volksmond De Zwijger genoemd- is vooral bekend om de constructie van een verkeersbrug die dwars door het gebouw het achterliggende Java-eiland met de hoofdstad verbindt. Die samenkomst van wegen onder het pakhuis staat symbool voor wat De Zwijger vanaf september wil zijn: een kruispunt van traditie en moderniteit, ontmoetingsplaats van culturen en generaties, smeltpunt van disciplines en gedachtes, trefpunt van plannen en praktijk.

Als Pakhuis de Zwijger in september voor het publiek open gaat, bevat het gebouw een grote zaal, vier kleine zalen, foyers, studio's en een café/restaurant met een maximale capaciteit van 800 personen. De zalen en ruimtes kunnen worden gehuurd voor festivals, evenementen, presentaties, voorstellingen, exposities en conferenties.


De komende maanden vinden regelmatig rondleidingen voor geïnteresserden plaats. Als je nieuwsgierig bent naar de nieuwste culturele locatie van Amsterdam en het pand vast van binnen wilt zien, neem dan contact op met afdeling zaalreserveringen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!