Back Back Nieuws

Paaspop Academy 2016: jouw event vs het weerbericht

23 maart 2016
Nog voordat de eerste beats en gitaren door de speakers knallen, vindt er op vrijdag 25 maart tussen 12.00 en 16.00 uur weer de Paaspop Academy plaats op festivalterrein De Molenheide in Schijndel (NB). Het thema van dit jaar is ‘Risicomanagement: Niet Weer,’ waarbij wordt ingegaan op de invloed van wolkbreuken, hagelbuien en hittegolven op de organisatie van een event en hoe hier effectief op kan worden ingespeeld. Paaspop Academy wordt georganiseerd door studenten van Fontys Academy for Creative Industries (ACI) en Paaspop Events.

Host en moderator Maarten van Hooft
Maarten is al sinds jaar en dag nauw verbonden met Paaspop festival. In 1997 startte hij bij toeval als presentator van het toenmalige Blues Café, om vervolgens in allerlei hoedanigheden bij Paaspop aanwezig te zijn. Maarten was onder andere presentator van de Theatertent, gastheer en mede-programmasamensteller van de Restolounge, eindredacteur van de website en festivalkrant en tot slot ruim 10 jaar popquizmaster van de Paaspopquiz. Ditmaal stelt hij zich ten dienste van de Paaspop Academy als moderator en host. Van Hooft neemt zijn jarenlange festivalervaring mee en zal je deze middag leiden door het klimaat en alle aspecten die hiermee samenhangen voor festivalorganisatoren.

De ervaringen van Frans Willeme
Frans Willeme is een bekend gezicht in de festival- en muziekbranche. Als adviseur is hij verbonden aan Pinkpop Festival, Mojo Concerts en Festivals Limburg. In het verleden heeft hij ook diverse beleidsfuncties bekleedt binnen gemeenten, in Nederland en Duitsland, en stichtingen. Frans kan zodoende putten uit een breed scala aan kennis en anekdotes als het gaat over het thema van Paaspop Academy en we verwelkomen hem dan ook graag als spreker op ons podium. Hij gaat vertellen over verschillende keuzes die hij als Burgemeester heeft gemaakt en adviezen die hij heeft gegeven aan de organisaties waaraan hij verbonden is (geweest) en hoe deze zaken in de praktijk hebben uitgepakt.

Code rood met Jos Veeken
Altijd al willen weten wie er bij het KNMI op de grote rode knop drukt wanneer er een code rood wordt afgegeven? Jos Veeken is de man die hier alles over weet. Hij zal dan ook vertellen over de wetenschappelijke kant van het klimaat. Jos is al 36 jaar werkzaam in de meteorologie. De eerste 6 jaar bij de Koninklijke Luchtmacht en daarna op diverse vestigingen van het KNMI. In de weerkamer van het KNMI is hij zowel veiligheid- en calamiteitenmeteoroloog als maritiem meteoroloog. Dit werk vindt plaats in continu dienst, 3 diensten per dag, vroeg en laat. Dus 24 uur per dag,7 dagen per week, het hele jaar door.

Paneldiscussie ‘Niet Weer’
Het panel zal worden gevuld met diverse interessante leden: Ronnie Degen (Zwarte Cross), Lesley Grieten (Concert at SEA), Ilse Wijdeven (docent Media- en entertainmentrecht), Teun Pranger (onderdeel van dj-duo Keljet & docent Media- en entertainmentrecht) en Rogier Houtman (oprichter Tentech). Zij gaan de discussie met elkaar aan over verschillende scenario’s met betrekking tot het weer. Heeft iedereen wel dezelfde belangen bij de keuzes die gemaakt worden? Er moeten namelijk veel verschillende keuzes gemaakt worden als er op de dag van het festival ineens een keiharde onweersbui uit de hemel knalt.
Meer achtergrondinformatie over de gasten in het paneldiscussie vind je hier

Het volledige programma tijdens Paaspop Academy is als volgt:
12.00 – 12.30 Theatertent open en lunch
12.30 – 13.00 Seminar Jos Veeken (KNMI)
13.15 – 14.00 Seminar Frans Willeme (Pinkpop)
14.00 – 14.15 Korte pauze
14.15 – 15.00 Paneldiscussie ‘Niet Weer’
15.00 – 16.00 Netwerkborrel

Wil jij ook aanwezig zijn tijdens de Paaspop Academy op vrijdag 25 maart? Schrijf je dan voor donderdagmiddag 24 maart, 12.00 uur, in via de website. Vol = vol.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!