Back Back Nieuws

Overweldigende belangstelling kaarten Olympische Spelen 2012

15 april 2011
De belangstelling vanuit Nederland voor de Olympische Zomerspelen van 2012 in Londen blijkt overweldigend. Reis- en evenementenorganisatie ATP Event Experts ontving als Official Ticket & Travel Agent tienduizenden aanvragen voor entreekaarten. De vraag spitst zich vooral toe op evenementen waarin Nederland traditiegetrouw kansrijk is om medailles te behalen, zoals zwemmen, judo, paardendressuur en hockey. Sommige wedstrijden zijn meer dan tien keer overvraagd ten opzichte van het beschikbare aantal entreekaarten voor de Nederlandse markt. De periode voor het aanvragen van entreekaarten bij ATP Event Experts loopt nog tot 19 april 2011, 13.00 uur.

 

Vaste verdeelsleutel

De beschikbaarheid van entreekaarten voor de Olympische Zomerspelen wordt bepaald door het Engelse organisatiecomité. Zij hanteert hiervoor een vaste verdeelsleutel. Zo wordt 70% van het aantal beschikbare toegangsbewijzen verkocht op de thuismarkt. De overige kaarten worden verdeeld over IOC-sponsoren, pers, internationale bonden en 205 landen die zijn aangesloten bij het IOC. Dit leidt tot grote schaarste, met name voor evenementen als de opening- en sluitingsceremonie, baanwielrennen, basketbal, atletiek en zwemmen.


Tot 19 april

De termijn voor het aanvragen van losse entreekaarten bij ATP Event Experts loopt tot 19 april 2011. Gezien de enorme vraag en de beperkte beschikbaarheid, verwacht ATP niet aan alle aanvragen voor entreekaarten te kunnen voldoen. Entreekaarten voor wedstrijden waar de vraag het aanbod overtreft worden door ATP Event Experts, in overleg met NOC*NSF, door middel van een notariële loting toegewezen. Alle aanvragers zullen daarover in een later stadium persoonlijk geïnformeerd worden.


ATP en NOC*NSF

ATP heeft al sinds 1997 een intensief samenwerkingsverband met NOC*NSF. Niet alleen vervoert en accommodeert de zakelijke reis- en evenementenorganisatie het Nederlands Olympisch en Paralympisch Team, ook heeft ATP al vele jaren ervaring met de verkoop van entreekaarten en het samenstellen van complete arrangementen rondom de Olympische Spelen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!