Overweldigend merendeel evenementen van ADE Festival gaat definitief door Overweldigend merendeel evenementen van ADE Festival gaat definitief door
Back Back Nieuws

Overweldigend merendeel evenementen van ADE Festival gaat definitief door

29 september 2021

Met het verplaatsen van naar schatting meer dan 350 geplande evenementen naar de dag en avond, keert Amsterdam Dance Event weer terug in fysieke vorm, sinds het begin van de coronacrisis. In samenwerking met de gemeente, clubeigenaren en festivalorganisatoren heeft ADE de mogelijkheden om overdag te programmeren onderzocht en de organisatie is opgelucht dat het overgrote deel van het festival bevestigd is.

Verplaatsen naar toegestane tijden

Mede door de positieve reacties van de organisatoren onder de vlag van ADE, is het mogelijk om het festival te verplaatsen naar toegestane tijden binnen de huidige maatregelen. Inmiddels zijn meer dan 250 evenementen op meer dan 90 locaties vastgelegd in de week van 13 t/m 17 oktober, van 06.00 tot 00.00 uur. Bovendien wordt er de komende weken nog een groot aantal evenementen en artiesten aan het programma toegevoegd. 

Veerkracht

‘Het doet ons, ondanks de beperkingen, goed dat ADE op deze manier de sector kan helpen ondersteunen na een moeilijke periode en dat we gezamenlijk laten zien hoe veerkrachtig we als industrie zijn’, laat de tweekoppige directie van ADE, Jan-Willem van de Ven en Meindert Kennis, weten. Het festivalprogramma van Amsterdam Dance Event is te vinden op de website van ADE en zal de komende dagen in de aanloop naar 13 oktober verder worden aangevuld.  

Amsterdam Dance Event

Het Amsterdam Dance Event (ADE) is sinds de start in 1996 uitgegroeid tot het meest toonaangevende en belangrijkste zakelijk platform voor de elektronische muziekindustrie en ’s werelds grootste clubfestival. Het vijfdaagse evenement besteedt naast muziek volop aandacht aan andere kunstdisciplines zoals design, film en fotografie en de laatste technologische en maatschappelijke trends. In 2019 bood ADE meer dan 1000 evenementen, verspreid over bijna 200 locaties, waar 400.000 bezoekers uit een recordaantal van 146 landen op af kwamen. Meer informatie over ADE.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!