Back Back Nieuws

'Oude Haven Zomerfestival' brengt muziek en cultuur terug naar hart van Rotterdam

05 augustus 2013
Rotterdam staat bekend om haar festivalprogrammering in het zomerseizoen. Vanaf zondag 25 augustus zal ‘Oude Haven Zomerfestival’ zich aan dit rijtje toevoegen. Op deze dag wordt de Oude Haven vanaf 12.00 uur omgetoverd tot festivalterrein waar jong en oud genieten van verschillende optredens. Naast de vele optredens vinden de gehele dag activiteiten plaats in de omgeving van dit stukje Maasstad.

Fun, food & drinks
Het uitgaansgebied de Oude Haven is op zondag 25 augustus een plek om muzikaal en culinair na te zomeren. Met de langsvarende bootjes en de terrassen langs de kade is het een dag lang genieten met vrienden en familie. Naast het aanbod van diverse foodstands, vinden er de gehele dag activiteiten voor jong en oud plaats. Zo start de dag om 12.00 uur op de Koninginnewerf met een speciaal kinderprogramma en is er een mogelijkheid om de kubuswoningen van binnen te bekijken. Daarnaast is het mogelijk om je op te geven voor de ‘Piet Blom’-rondleidingen, waarbij je meer te weten komt over de architectuur in de Oude Haven.

Muziek is de rode draad
De rode draad van ‘Oude Haven Zomerfestival’ is muziek. Vanaf 15.00 uur zal de eerste band aftrappen op één van de drie podia. De gehele dag vinden optredens plaats van gevestigde en opkomende Rotterdamse namen. Zo bestaat de programmering uit oa. Tim Wes (North Sea Jazz), Cosmic Carnival (Oerol), Speelman & Speelman, Zazí en the Rolling Beat Machine. Daarnaast krijgen opkomende Rotterdamse Singer Songwriters de gelegenheid een eigen publiek te bespelen.

De Oude Haven
De Oude Haven Rotterdam kent een lange historie. Het uitgebreide horeca-aanbod, de sfeer en de centrale ligging maken het een uitgaansgebied bij uitstek. Oude Haven Zomerfestival is ontstaan als een gezamenlijk initiatief van de ondernemersvereniging Oude Haven, het Havenmuseum en buurtbewoners. Woordvoerster van de ondernemersvereniging, Ellen Wynia, vertelt: ‘De unieke samenwerking tussen alle betrokken partijen heeft ervoor gezorgd dat we dit jaar de eerste editie van Oude Haven Zomerfestival kunnen neerzetten: een fantastisch evenement dat volgende jaren flink kan doorgroeien. Niet alleen door de programmering, maar ook omdat de Oude Haven een prachtig stuk Rotterdam is met veel potentie!’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!