Back Back Nieuws

Ottograph3000 expositie Rotterdam

05 mei 2006

De afgelopen anderhalf jaar heeft Ottograph3000 (voor de burgerlijke stand: Otto Kruijsen) zich bezighouden met het opzetten en produceren van KMDG ofwel Kwasten Met De Gasten. KMDG, een collectief van street artists dat in wisselende samenstellingen opereert, schilderde al bij diverse gelegenheden in recordtempo een aantal kunstwerken onder het motto ‘vele handen maken licht werk’. In Rotterdam traden ze op in Galerie V!P’s tijdens de Museumnacht 2006. De resultaten daarvan zijn in diezelfde galerie te bewonderen op de eerstkomende tentoonstelling van Ottograph3000, Denk Light, van 20 mei tot 18 juni. De openingsparty in V!PS op zaterdag 20 mei begint om 21.00 uur.


Ottograph is er helemaal klaar voor. Dat wil zeggen: voor de toekomst. Vandaar Ottograph3000, de update van zijn artiestennaam. De nieuwe naam hoort bij een
nieuwe stijl. ‘Ik ben twee jaar bezig geweest mijn schilderstijl te veranderen, omdat
ik vond dat ik in mijn oude stijl niet kwijt kon wat ik wilde vertellen.’ Tien jaar lang heeft Ottograph een stijl gehanteerd met scherpe contouren, grote kleurvlakken en strakke vormen. Al experimenterend verruilde hij die voor een nieuwe manier van werken waarin hij vrijuit gebruik maakt van samples – vroeger een doodzonde, nu een favoriet stijlmiddel-: ‘Een beperking van mijn “oude” stijl was dat ik niet dieper kon ingaan op de dingen die mij echt boeiden: kunst, geschiedenis, actualiteit, (teken)films, Azië, reclame... Ik vind dat mijn kunst veel persoonlijker is geworden, een erg prettige verrassing.’ Het is een losse stijl, vlot geschilderd en met een nóg grotere dosis humor dan voorheen. Lichtvoetig ook, en met de nodige zelfspot.

Ottograph is inmiddels allang geen onbekende meer in de kunstwereld. Zo had hij exposities op gerenommeerde plekken als Galleria 13 in Warschau, Le Personne in Parijs, Art Industry Amsterdam (samen met o.a. Peter Klashorst en Herman Brood) en natuurlijk V!PS in Rotterdam. Als illustrator/ontwerper werkte en werkt Ottograph voor onder meer Microsoft, Nike, Panasonic, Ford, Mercedes-Benz en Nieuwe Revu. Zijn bekendste bandlogo maakte hij voor de Junkie XL.

Intussen is de kunstenaar ook actief als vj, onder meer op vaste clubavonden in Off Corso (‘Absolutely Stereo’) en de Cruise Terminal Rotterdam (‘Discotheque’). Gedurende de openingsavond van de tentoonstelling in V!P’s zal een gedeelte van de galerie worden ingericht als nachtclub. Na afloop daarvan is er tot diep in de nacht een knallende afterparty in Off Corso Rotterdam met o.a. Miss Monica, DJ Viccc, natuurlijk een vj optreden van Ottograph3000 en als speciale uitsmijter een spetterende actionpaintsessie van KMDG.

Voor meer info over Ottograph3000 en V!PS kan je terecht op www.ottograph.com en www.vipsart.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!