Orlando Festival brengt kamermuziek naar RolducOrlando Festival brengt kamermuziek naar Rolduc
Back Back Nieuws

Orlando Festival brengt kamermuziek naar Rolduc

26 juni 2019

De 38ste editie van het Orlando Festival – van 8 tot 18 augustus 2019 – zal volledig in het teken staan van prachtige kamermuziek. De tien namiddagconcerten op Rolduc en de elf avondconcerten op diverse schitterende locaties worden verzorgd door 30 gerenommeerde Orlando kamermusici. De getalenteerde jonge beroepsmusici kan men ook tijdens de Orlando Masterclass gedurende het hele festival op Rolduc meemaken. Zij krijgen dan openbaar toegankelijke lessen van de Orlando musici.

Het programma van de 20 extra regioconcerten op dertien mooie plekken, met muziek van o.a. Bach, Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Schumann, Mendelssohn, Puccini en Ravel, wordt verzorgd door 30 enthousiaste jonge musici uit de Orlando Masterclass: vijf zangeressen (uit België, Frankrijk en Rusland), het vioolduo Enzo Kok en Menno Verloop (Nederland), het Malevitsj Piano Kwartet (Oekraïne/Luxemburg/Engeland/Rusland), het McKenna Strijkkwintet (vijf broers en zussen uit Canada), het Driftwood Trio (drie blazers uit de Verenigde Staten), het Tsjechov Piano Trio (Nederland/Rusland/België) en drie strijkkwartetten: het Eurasia Kwartet (Rusland/Litouwen/Polen), het Viride Kwartet (Nederland) en het Innsæi Kwartet (Engeland).

Uitzonderlijke akoestiek

Ook dit jaar kunnen bezoekers de resultaten van het inspirerende leren in de Masterclass van het Orlando Festival meemaken in bijvoorbeeld de Cellebroederskapel in Maastricht, het Glaspaleis Schunck in Heerlen, het Bahnhof in Herzogenrath (Duitsland) en het Salviuskerkje in Limbricht. Een van de nieuwe locaties is de Begijnhofkerk in Sint-Truiden, België. Door de uitzonderlijk mooie akoestiek is de sfeervolle Agnesbegijnhofkerk een uitgelezen plek om concerten te geven. Daarnaast worden er vier avond-regioconcerten georganiseerd op toplocaties zoals: het monumentale Clemenskerkje te Brunssum, de prachtige kapel van het Ursulinenconvent in Eijsden, de indrukwekkende Kopermolen in Vaals en het betoverende Openluchttheater van Valkenburg.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!