Organiseer je eigen kerstmarkt met PPeopleOrganiseer je eigen kerstmarkt met PPeople
Back Back Nieuws

Organiseer je eigen kerstmarkt met PPeople

04 oktober 2018

Kerst. De tijd om successen te vieren en medewerkers te bedanken. Via een mooi kerstgeschenk, een kerstborrel of kerstfeest. Maar ook de tijd voor een officiële eindejaarbijeenkomst. Combineer uw kerstborrel c.q. eindejaarbijeenkomst met het kerstgeschenk en verras uw medewerkers door ze op uw kosten te laten shoppen.

Ook hier geldt het één en één is drie principe. Met de populariteit van kerstmarkten enerzijds en locaties die tijdelijk tot echte kerstpaleisjes worden omgetoverd anderzijds, legt PPeople de link tussen beide. Het bespaart de organisatie veel tijd. Geef aan om hoeveel gasten het gaat, welk budget beschikbaar is en welke doelen worden nagestreefd. PPeople doet de rest.

Basisconcept met prikkelend sausje

Waar PPeople normaliter geen standaardconcepten op de plank heeft liggen, maar altijd vanuit de specifieke behoefte van de klant denkt, heeft zij nu de handen ineengeslagen met zowel een kerstmarktspecialist (Inhouse Kerstmarkt) als diverse locaties ten behoeve van verschillende groepsgroottes om een mooi basisconcept neer te leggen tegen een scherpe prijs. Uiteraard wordt per opdrachtgever gezorgd voor een prikkelend sausje waarmee het een uniek event wordt.

De basis: Een unieke ruimte compleet ingericht in kerstsferen inclusief vuurkorven, houten chalets met heerlijke maaltijd vervangende hapjes en drankjes, kerstbomen, wellicht een schaatsbaan en een echte kerstmarkt waar tal van producten worden aangeboden. Collega's staan ontspannen met een drankje in de hand bij te praten of laten elkaar hun zojuist op de kerstmarkt aangeschafte kerstcadeaus zien. Verderop gaat een groepje op de foto, schenken collega's hun laatste munten aan het goede doel en betreden de eerste mensen de dansvloer. Anderen wagen een rondje op de schaatsbaan.

Shoppen op kosten van de werkgever; zo werkt het

In de weken voorafgaand aan het kerstevent registreren de gasten zich op een speciaal in het leven geroepen website (inclusief), waarna zij een bevestiging met barcode ontvangen. Bij binnenkomst wordt de barcode gescand en ontvangen de gasten allen een shopper en een envelop met speciale munten ter waarde van het bedrag dat de organisatie per persoon ter beschikking heeft gesteld als kerstgeschenk. De gasten kunnen hiermee terecht bij de diverse kraampjes op de gezellige kerstmarkt. De producten variëren in prijs en zijn onder te verdelen in een aantal categorieën zoals Home & Cooking, Beauty & Fashion, Relax & Outdoor, Gadget & Sport, Food & Drinks. Nog een paar muntjes over? Doneer deze aan de door de organisatie uitgekozen goede doelen.

Op basis van aantal gasten, ervaring en vakkundige formules wordt bepaald hoeveel van elk product meegenomen wordt. Heel soms komt het toch voor dat één van de producten onverwachts populair blijkt en uitverkocht raakt. In dat geval is het mogelijk een nabestelling te plaatsen, welke later naar het huisadres wordt verstuurd. Voor de niet aanwezigen zijn er verschillende opties. Zo kan er een pakket samengesteld worden dat naar de achterblijvers wordt gestuurd of zij kunnen gebruik maken van de webshop.

Locaties

Diverse locaties worden in december (deels) voorzien van een prachtig kerstdecor. Zo kunnen grotere groepen bijvoorbeeld fantastisch terecht bij het Hart van Holland die een van de loodsen helemaal in het teken van kerst zetten. Middelgrote groepen kunnen terecht bij de Midden Nederland Hallen waar tijdelijk een schaatsbaan ligt, terwijl kleinere groepen de keuze hebben uit bijvoorbeeld de Glazen Kas van het Bilderberg Hotel, de Landgoederij en Green Village.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!